Den godaste coleslaw
Det här behöver du till 4-6 portioner:
6- 7 dl riven vitkål
1 stor riven morot
1 1/2 dl gräddfil
1 dl majonäs
1 1/2 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
1 msk vitvinsvinäger
svartpeppar
Gör så här:
Riv kål & morot tunt. Jag rev kålen med en osthyvel och moroten på ett rivjärn.
Blanda ner övriga ingredienser och rör om.
Låt stå kallt fram till servering.
Åh vad gott !
Tips att också ha i för lite brytning är : tunnskivad gullök bara pyttelite och sen 2 st strimlade grannysmith äpplen ,
Sååååååååå gott det med ! ?
Hur länge håller den i kylen?
Hej, jag undrar vad man kan använda istället för vitvinsvinäger? Jag är inte så förtjust i vinäger så de enda jag har hemma är sådana min mamma köpt då hon varit på besök och det är balsamvinäger och äppelcidervinäger. Undrar också hur länge den håller sig i kylen?
Äppelcidervinäger funkar toppenbra 🙂
Håller säkert 4-5 dagar i kylskåp beroende på kylan i det.
Gott men jag föredrar att förvälla både kål och morötter först för att det blir lite ”snällare” mot magen på det viset..
[…] improviserar jag nog lite mer med smaker). Och idag gjorde jag en coleslaw utifrån detta receptet: jennysmatblogg. Men oj, i receptet ingår gräddfil, majonäs och creme fraiche… Inga problem! ? Creme […]
Tips är att skvätta i lite tabasco