Goda saftiga kycklingspett med jordnötssås. Serveras med kokt ris till.
Riktigt gott!
Jag sätter i grillspetten efter ugnen när kycklingen är klar.
Det här behöver du :
kycklingfile för 4 personer
smör
salt & chiliflakes
Jordnötssås
1 msk smör
1 finhackad vitlöksklyfta
1 finhackad charlottenlök
1 dl finhackade salta jordnötter
1 1/2 dl jordnötssmör
1/2 finhackad röd chili
2 1/2 dl kokosmjölk alt. vanlig vispgrädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 lime + vatten
1 tsk strösocker
ev.chiliflakes
1-2 droppe sojakulör
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader.
Förstek filéerna för fin färg i en stekpanna med smör. Krydda med salt & lite chiliflakes.
Stoppa sedan in i mitten på ugnen, tills de är färdiga. Börja under tiden med såsen.
Hetta upp en kastrull med lite smör i, färs där den finhackade lök/ vitlöken. Vänd sedan ner jordnötssmör, jordnötter, grädde av ingredienserna och låt sjuda upp. Jag hade i ett par droppar sojakulör för färgens skull. Smaka sist av med chiliflakes & limesaft + socker och vatten till önskad konsistens. Dra bort från värmen och servera genast.
Kycklingen blir saftigast om den får ligga i ugnen och bli färdig. Men det går att steka den även i pannan om man har bråttom.
Ungefär hur länge ska de gå i ugnen?
Det beror lite på hur tjocka de är och hur länge du stekt dem 🙂 Kolla dem efter 15 minuter
Jenny! Du har inget bra recept på kyckling med chaswhewnötter (thai) som du kan dela med dig av??:)
Jo, sök i sökrutan 🙂
Finns flera stycken.
Ser väldigt gott ut! Är så svag för kyckling med jordnötssås så ska nog testa detta 🙂
Ser gott ut! Ska testas! ! Du har inget bra recept på sötsursås ist? (Brukar alltid välja det till ist för jordnöttssåsen 😉 //Tessan