Vegetariska middagar verkar vara det som är väldigt uppskattat just nu på matsajten, jätteroligt tycker jag. För skulle alla försöka äta mindre kött så blir det skillnad i det långa loppet på miljön. Jag tycket inte att det är det minsta jobbigt att ha en köttfri dag i veckan. Barnen favoritmiddag när det är vegetariskt hittar du HÄR Idag ska jag prova en ny veg.middag som jag tror kommer bli en ny favorit. Återkommer med den senare.
Jag valde en god fylld pasta med soltorkade tomater. Blir ännu mera smak på rätten om man väljer en fylld pasta.
Det här behöver du till 4 personer:
Valfri fylld pasta
Såsen:
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
Ca: 1/4 – 1/2 dl vetemjöl
50 gram smör
1/2 dl riven lagrad ost
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar
ev. 1-2 msk chilisås
Toppa med smulad fetaost
Gör så här:
Smält smöret och häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp mät sedan upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Andvänd så mycket mjöl tills ostsåsen blir krämig. Pressa ner vitlöken, salta och peppra och smaka av med chilisås, och låt sjuda ett par minuter.
Dra av från plattan och vänd ner osten under omrörning tills osten har smält.
ÅH MUMS!!!! Jag raggar massor med nya vegetariska rätter så tack! ♥ KRAAAM
Bra att du försöker göra mer vegetariskt, men det du lagat heter lakto-vegetariskt då den innehåller mjölkprodukter. 🙂 Tror det kan skapa förvirring om man inte använder den rätta termen.