Jag börjar med att denna goda vitlöksdoftande linsgryta, som jag även smaksatte med ett par matskedar ajvar.
För en helt vegans middag väljer du bara bort gräddfil och ost.
Det här behöver du:
olivolja
1 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
2 stora morötter
1 röd paprika
3 dl röda (okokta) linser
6-7 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 – 4 msk ajvar
cayennepeppar ( efter smak och tycke )
Serveras med gräddfil & gott bröd
Gör så här: Skala och finhacka löken / vitlöken. Skala och skiva morötterna tunt. Fräs detta i en gryta med olivolja tills löken blivit glansig. Vänd ner linser & vattnen och rör om. Låt sjuda i 15 minuter. Strimla paprikan smått och lägg ner efter halva tiden. Det är godare om den behåller sin krispighet, därav kortare koktid. Smaka av grytan med ajvar, salt & kryddor under tiden den puttrat på spisen. Häll upp i vackra tallrikar och servera med bröd & gräddfil
[…] Vitlöksdoftande linsgryta Tisdag Dillstuvad potatis med panerad torsk Onsdag Krämig carbonara med kyckling & bacon […]
mums… linsgryta är ju så gott och enkelt att göra. och kan varierats mycket. man tar vad man har. ska prova din variant nästa gång.
[…] : Vitlöksdoftande linsgryta Tisdag : Kokt potatis med lax och romsås Onsdag : Ugnsbakad ostfylld choritzo Torsdag […]
[…] Linsgryta från Jennys matblogg. Servera istället med turkisk yoghurt och hemmagjort rågbröd. […]
Så skeptisk jag var till denna rätt, men så god den var. Kommer absolut att göra den fler gånger
hej, går det bra att byta ut de röda linserna till belugalinser?