Jag provade riktigt goda biffar härom veckan, med en krämig champinjonstuvning på toppen. Detta måste ni testa!
Det här behöver du till 4 biffar
500-600 gram nötfärs
1/2 finriven gul lök
2 msk oxfond
1 ägg
salt & peppar
Sky:
1 1/2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk kinesisk soja
2 msk oxfond
salt & peppar
ev. redning
Svampstuvningen
15 stora champinjoner
1/2 finriven gul lök
smör
5 msk philadelphia
1 tsk kinesisk soja
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Arbeta ihop alla ingredienser till köttfärssmeten, och forma 4 biffar.
Stek dem i en stekpanna, tills de får vacker färg. Lägg dem sedan i en ugnsfast form. Vispa ur stekpannan med vatten, sila såsen och vänd ner grädde, kinesisk soja & fond. Låt sjuda upp och red av med redning, smaka av såsen med salt & peppar.
Häll såsen i botten av formen och börja med svampstuvningen.
Putsa svampen, och klyfta den i mindre bitar. Fräs den i en stekpanna med den finrivna löken – tillsammans med en klick smör. Fräs dem tills de har fått en vacker färg. Vänd ner philadelphiaost tills du fått en krämig grund. Vänd ner en skvätt soja och smaka av allt med salt & peppar.
Klicka ut detta över biffarna, och riv över en god & lagrad ost.
Ställ in i mitten på ugnen och gratiernas tills stuvningen fått en vacker färg.
Serveras sedan med potatispure eller kokt potatis
Smaklig spis
Det där ser otroligt gott ut!
Typiskt! Har allt hemma förutom philadelphia ? Finns det något annat jag kan ta för att ersätta den?
Tror du kan utesluta philadelphian, och istället göra en klassisk stuvning på grädde och vetemjöl, tex. Blir inte exakt likadant men säkert lika gott;)
Din blogg har blivit stort omojlig att lasa pa datorn. Trist!