Hemmagjorda chokladsås med ”sea salt”
Man kan såklart använda vilken choklad man gillar bäst, men till vanilj eller gräddglass tycker jag det är godast med en gnutta salt i chokladsåsen. Ljuvligt god att servera varm eller ljummen till glassen
Detta tycker jag att ni ska prova.
Det här behöver du:
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
75 gram mörkchoklad med smak av te.x seasalt
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker
Gör så här :
Smältsmöret, rör ner flocksocker+ vaniljsocker och bryt ner chokladen
rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka.
Klart att serveras.
Detta bara måste jag prova!! Är detta en sås som inte stelnar så som det gör efter stund när man värmer enbart choklad?
Kan man spara överbliven sås eller är det bara att kasta OM nåt blir kvar?
[…] är det bara att varva med ljummen chokladsås brownie karamelliserad mjölk hallon lättvispad grädde […]