Varm chokladsås

Hemmagjorda chokladsås med ”sea salt”
Man kan såklart använda vilken choklad man gillar bäst, men till vanilj eller gräddglass tycker jag det är godast  med en gnutta salt i chokladsåsen. Ljuvligt god att servera varm eller ljummen till glassen

Detta tycker jag att ni ska prova.
IMG_4781

Det här behöver du: 
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
75 gram mörkchoklad med smak av te.x seasalt
2 dl grädde
1 tsk vaniljsocker

Gör så här :
Smältsmöret, rör ner flocksocker+ vaniljsocker och bryt ner chokladen
rör till det smält samman, häll i grädden och  låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka.

Klart att serveras.

0
Prenumerera
Notis om

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Delia
8 år sedan

Detta bara måste jag prova!! Är detta en sås som inte stelnar så som det gör efter stund när man värmer enbart choklad?

Anni
8 år sedan

Kan man spara överbliven sås eller är det bara att kasta OM nåt blir kvar?

7 år sedan

[…] är det bara att varva med ljummen chokladsås brownie karamelliserad mjölk hallon lättvispad grädde […]

Nästa inlägg

Tacostroganoff

3
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x