Snabb & enkelt bjudfika, som tar en kvart att slänga ihop.
Hallon & vit choklad tycker jag är en fin kombo till den lilla sältan i smördegen & krispiga flaggade mandeln.
Till 4 stycken
små fyrkantiga smördegsplattor
25 gram vit choklad
färska hallon
ägg
flagad mandel
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg smördegsplattorna på en plåt med bakplåtspapper. Hacka chokladen grovt, spara lite till garnering. Lägg hallonen över chokladen ( så att den inte bränns i ugnen. ) Pensla kanterna med uppvispat ägg och strö över flagad mandel.
Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills smördegen fått vacker färg.
Riv över lite med choklad när de kommer ut ur ugnen.
Pudra ev. över lite florsocker.
Farligt gott ser det ut! Smördeg är så snabbt och bra att använda sig av. Själv har jag en favorit fast då med bland annat banan.
Kram och tack för härlig inspo!
/Rebecca
Ser väldigt gott ut! Ska det vara fryst smördeg eller ska den vara tinad? Spelar det någon roll?
/Cilla
Jag hade fryst smördeg som var halvtinad.
kan man ha björnbär i stället
Ser sjukt gott ut ju!
Vilket bra ”slänga ihop recept” om man får oväntat besök ?
http://www.djurfamiljen.se
Ohh, gott! Jag hade rivit lite madelmassa i botten också!!!
Ska man äta dessa direkt efter att dem är klara eller kan man förvara dem i en bunke och äta dem senare under dagen? 🙂
De ska serveras med en gång
Finns inte nå video som man kan se hur ska man göra
Jag är inte så bra på baka 🙂 men jag vill lära mig
Jag tänkte göra dessa till sonens kalas på lördag men vi är så många. Kan man dela så det blir som småkakor?