Sallader äter jag flera ggr i veckan till lunch, gott & fräscht.
Nu åt jag sist en jättegod vegetarisk pastasallad med kikärtor som jag varmt rekommenderar er att testa.
Självklart med dressing till, mums.En snabb, mättande och god pastasallad för 4 personer:
Pasta för 4 personer
4 ägg
1 förpackning kikärtor ( kokta )
blandad grönsallad
1 stor gul paprika
2 avokado
2 stora tomater
olivolja
Dressingen
1 dl creme fracihe alt. gräddfil
1 msk chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt & peppar
Gör så här:
Börja med dressingen, rör ihop och ställ kallt.
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen, koka äggen.
Skölj, hacka och blanda ihop grönsakerna, skölj kikärtorna och vänd ner. När pastan är klar, skölj den så att den blir kall och vänd ner i salladen. När äggen är klara kyl ner dem med kallt vatten, skala och dela dem lägg dem i salladen.
Serveras med god olivolja & en klick dressing.
Åh tack! Jag behöver mer inspo för just kikärtor. Såg på Nyhetsmorgon att man ska hålla på och blötlägga kikärtor och bönor. De får tydligen en helt annan smak och blir mycket nyttigare. Det måste jag också testa. Tydligen så kan de få ligga blötlagda i upp till 5 dagar. Måste kolla upp det där och göra lite sånt också, tror det är nyttigaste värsta boosten för kroppen.
Ha en trevlig helg fina du!
KRAAAAAM ♥
Jag är jätteglad att du har vegetariska recept.
Men du som har en så stor blogg borde benämna det rätt..
Äter man ägg och mjölkprodukter är man lakto-ovo-vegetarian.
Vegetarianer rätt av äter inte ägg eller mjölkprodukter.
Det bidrar till okunskapen i samhället, som redan är tillräckligt stor kring vegetariskt.
Hej! ”Vegetarianer rätt av”? Blandar du inte ihop begreppen vegan (utesluter animalisk föda) och vegetarian (en inte lika självklart definierad sak)? Se även: http://www.ne.se/uppslagsverk/encyklopedi/lång/vegetarisk-kost
[…] Pastasallad med kikärtor & ägg ( veg ) Tisdag Ugnsbakad laxsida med potatis & kall sås Onsdag: Ajvargratäng med falukorv Torsdag […]