När man väl bakar biskvier så är det smidigt och roligt att prova flera olika sorters smaksättningar.
Mjölkchokladbiskvier är barnen favoriter.
Missa inte att följa mig på Instagram för mer inspo : @jennysmatblogg
Det här behöver du till cirka 20-22 biskiver :
300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )
Fyllningen:
300 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 dl florsocker
50 gram smält mjölkchoklad
Garnering: 200 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten.
Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör ihop 300 gram rumsvarmt smör+ 1 äggula, avsvalnad smält mjölkchoklad & florsocker. Rör ihop till en jämn och klumpfri smet. Fördela ut fyllningen på bottnarna. Ställ dem gärna svalt 10-15 minuter innan du chokladdoppar dem ( spara ett par rutor för dekoration av biskvierna )
Voila! Busenkelt & jättegott.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och så dagens tips! Dessa kylväskor är såååå snygga.
Villhöver typ en i varje färg. Men jag hejdade mig och köpte med mig den turkosa hem. Vilken tycker ni är snyggast? Du hittar dem HÄR
Hur länge står sig dessa efter att man gjort dem? Har förvarat dem i kylskåp sen jag gjorde dem i fredags kväll.
Mvh Marie
Du Kan med fördel frysa dem. De håller då i flera månader. / Birgitte Medevi
Hej!
Verkligen ett kanonrecept på biskvier, men nog var det väl lite väl mycket fyllning??
Tack för en kanonbra blogg med många fina recept.
Mvh/ Anna-karin
Så goda! Jag tog 50 g choklad extra till krämen. 100g extra mandelmassa och 1 äggvita extra. 🙂