Här kommer ännu ett tips på en god och lättlagad vegetarisk middag.
En krämig gratäng som passar bra till ris eller kokt potatis.
Jag handlar förkokta kikärtor, dessa ska sköljas innan tillagning.
Det här behöver du:
760 gram kikärtor ( avrunnen vikt 460 gram )
dv.s 2 förpackningar
200 gram brysselkål
3 dl creme fraiche
2 pressad vitlöksklyftor
1 msk chilisås
salt & peppar
Topping:
1 stor skivad tomat
2 dl riven lagrad ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Ansa brysselkålen, dela den på mitten och förkoka den några minuter. Skölj kikärtorna, och blanda ihop med brysselkål, crème fraîche, pressad vitlök, chilisås & salt och peppar. Fördela ut i en ugnsfast form och skiva tomaten och lägg ut, riv över en god ost och sedan rätt in i ugnen i cirka 15 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.
Smaklig måltid
Kul och bra att du lägger upp vegetariska recept – tack för en bra, inspirerande blogg!
[…] Vegetarisk gratäng Tisdag Rödspätta med hemlagad remoluladsås Onsdag Kassler- & Currygratäng Torsdag […]
Hur många portioner är det?