Måndag: Krämig tomatsoppa
Tisdag: Laxpaj med romsås
Onsdag Pastagratängt med kyckling & rökt skinka
Torsdag Räk- & citronpasta
Fredag Fläskfile provencale
För 4-5 personer:
2 putsade fläskfileer
12 potatisar ( fast sort )
olivolja
flingsalt
Provencalesmör:
100 gram smör
1/2 kruka finhackad persilja
3 små vitlöksklyftor
salt
Gör så här:
Börja med provencalesmöret, vilket kan förberedas dagen innan. Rör ihop alla ingredienser och forma till en rulle med hjälp av bakplåtspapper eller folie. Lägg in i frysen/ kylen tills det är dags att använda. Då är det lättare att skära snygga skivor. Ställ ugnen på 200 grader,
Skala och skiva potatisen tunt och skölj den i kallt vatten. Bred ut potatisen i en form ( de ska ligga ett lager potatis) så lagar ni till många är det smidigt att breda ut över en smord ugnsform. Ringla över rikligt med olja och strö över salt och ställ in i ugnen. I cirka 20 minuter, känn så att den är mjuk. Ta fram provencalesmöret och skär upp det så att det tinar något. Skär fläskfilen i centimeter tjocka medaljonger och smörtstek dem med salt & peppar några minuter på varje sida tills de är genomstekta.
* * * * * * * * * * * * *
Något gott till fikat : Nutellakaka
Det här behöver du:
4 dl nutella
2 ägg
1 dl vetemjöl
Önskar du en topping så är det gott med: Pistagenötter & flingsalt
Garnering nutella
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp nutella och vispa ihop den och äggen till en slät kräm.
Och vänd ner mjölet. Häll upp i smord form eller bakpappersklädd ( gärna något mindre än 15*20 ) Strö över pistagenötter & flingsalt. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, ringla över lite ljummen nutella och servera.
Gott det låter! 🙂