Ferrero Rocher tårta med nutellafyllning

En underbar tårta med krämig fyllning av nutella och med Ferrero Rocher topping. Inspiration fann jag på den här engelska sidan.  En underbar tårta som faktiskt inte är alls svår att baka, men ser väldigt lyxig ut. För den late kan man även köpa färdiga choklad-tårtbottnar, finns blandannat på Ica.

IMG_0657 (1)
Du behöver 2 tårtbottnar, baka gärna ett par dagar innan och frys in.
Så blir den lättare att dela. Ungefär 3/4 går åt till själva fyllningen av tårtan, 1/4 räcker till spacklingen.

1 Chokladtårtbotten cirka 25- 26 cm : 
smör & ströbröd till formen
150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Nutellafyllningen:
400 gram rumsvarmt smör
500 gram philadelphiaost
2 1/2 dl nutella
1 1/2 dl karamelliserad mjölk ( = färdigkokad )
2 1/2 dl florsocker
1 dl kakao
2 dl vispad grädde

Mörktryffel till spritsad topping: 
60 gram mörk choklad
75 gram smör
1/2 dl strösocker
3/4 dl nutella

250 gram hackade hasselnötter

Dekorering: 25 st Ferrero Rocher

Gör så här:
Ugnen 175 grader.
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Frys gärna ner bottnarna när de är färdiga, blir lättare att jobba med då.  När det är dags att börja med tårtan så dela varje tårtbotten i 2  delar. Dvs 4 bottnar sammanlagt.

Nutellafyllningen:
Vispa det rumsvarma smöret mjukt och tillsätt philadelphiaosten i, vispa så att allt blir smidigt. Vänd ner den karamelliserade mjölken, nutellan, florsocker, kakao och vispa tills allt blir blankt och fint. Vänd ner den vispade grädden tills allt har blivit en jämn och fin smet. Ställ denna kallt medan du gör den mörka tryffeln, mät upp smör & socker i en kastrull på svag värme, på svag värme tills allt socker smält. Ta bort från platta och bryt ner chokladen, rör tills allt smält och vänd sist ner nutellan. Låt svalna, har du bråttom går det bra i ett vattenbad. Blir det för hårt för att spritsa går det bra att värma upp igen.

Nu kan du börja bygga tårtan, varva varje lager med nutellafyllning som du strösslar hasselnötter över. Spara ungefär hälften av alla nötter som du sak dekorera tårtans kanter med. När alla lager är på plats så spacklar du hela tårtan med nutellafyllningen.  Jag använde mig av en slickepott / stekspade. När du är nöjd med spacklingen så kan du piffa till kanterna med de sista hackade nötterna. Jag kupade händerna med nötter i och gick runt tårtan så, lite pilligt men de fastnar lätt.

Till sist spritsa den mörka chokladfrostingen och dekorera med Ferrero Rocher godisar.

IMG_0647

0
Prenumerera
Notis om

50 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
helen
8 år sedan

Hej
Tack för en jättefin och inspirerande blogg använder mig alltid av dina recept när det är dax för något nytt och det blir alltid bra.
En fråga när ska Nutella ner i själva fyllningen?
Tänkte också höra om denna tårta går att frysa ska nämligen överraska sambon med 35 årsfest och han älskar denna choklad?.
Tack på förhand

Filippa
8 år sedan

Hej!
Jag undrar hur många personer tårtan är till? Blev väldigt sugen på baka denna nästa kalas ?
Tack!

Maria
8 år sedan

Hej..älskar din blogg och läser varje dag! Min pappa ska ej äta så mycket socker då han på äldre dar fått diabetes…har du tips på efterrätter som inte är så söta? Mvh Maria
PS Du tar så fina foton!!

Frida
8 år sedan

Hej! Tack för en underbar blogg.
Jag undrar om smeten till bottnarna avser de fyra delarna?

jennysmatblogg
Reply to  Frida
8 år sedan

Nej det är per tårtbotten

8 år sedan

Åh herregud vad gott! Älskar ju Nutella. Jag gjorde en tårta med Dumlefluff som också var riktigt god! Men detta ! 🙂 🙂

Chokladälskare
8 år sedan

Hej,
Jag har en fråga ang chokladtårtbotten, är det två tårtbottnar som man ska baka och sedan dela ena tårtbotten i två och sedan göra samma sak på den andra eller har jag missförståt allt :/
Tack!

jennysmatblogg
Reply to  Chokladälskare
8 år sedan

Ja, varje tårtbotten ska delas på mitten så du har två runds tårtbottnar

Chokladälskare
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Jaha, men blir inte tårtan för stor om jag ska baka två chokladtårtbottnar?
Då tänker jag två satser på ”chokladtårtbotten” som det står i receptet.

Annika
8 år sedan

Lät hur smarrig som helst min fråga är bara karamelliserad mjölk..färdig kokt ?? Vad är de

jennysmatblogg
Reply to  Annika
8 år sedan

Karamelliserad mjölk är sötad kondenserad mjölk, fast färdigkokt. Annars ska den koka i 3 timmar

Emilia
8 år sedan

Hej! Jag undrar vad ditt blå/vita porslin heter som du visar ibland på bilderna? Väldigt fint! Samt så undrar jag vilka dina topp 3 dessert recept är? =)

Claire
8 år sedan

Hej! Vad menas med ”Ungefär 3/4 går åt till själva fyllningen av tårtan”? 3/4 av vad? Och ingredienserna som står under chokladtårtbotten ska alltså dubblas? Tack! 🙂

jennysmatblogg
Reply to  Claire
8 år sedan

Ja menar att 1/4 del räcker till själva spacklingen av tårtan.

Jessika
8 år sedan

Hej! Å herre gud vilken smarrig tårta!! Undrar om jag kan göra hälften utav receptet till en 18 cm form? =)

8 år sedan

[…] mastiga helt ljuvliga tårta med […]

Linda Hedback
8 år sedan

Hej, funkar det inte med färdiga tårtbottnar? Mvh Linda

jennysmatblogg
Reply to  Linda Hedback
8 år sedan

Absolut 🙂

Delia
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Finns det färdiga chokladtårtbottnar? Har inte dett fet k matbutiken hos mig :/

jennysmatblogg
Reply to  Delia
8 år sedan

Ica har 🙂

Hanna
8 år sedan

Hej jag är nov lite trög men när dom ska frysas ner tar du ur dom ur formarna? Och när man tinar upp dom delar du dom på mitten då? Dum fråga men blev lite osäker ?

jennysmatblogg
Reply to  Hanna
8 år sedan

Ingen dum fråga alls. Jag tar ut dem från formarna. Plastar dem fryser dem och delar dem när de tinat 🙂

Elena
8 år sedan

Hej…tack för en underbar blogg! Kikar in varje dag 🙂 Jag skulle göra tårtbottnen idag men de bara sjönk ihop…varför?????? Buhuuuuu 🙁

jennysmatblogg
Reply to  Elena
8 år sedan

Svårt att svara på? Kan det vara så att du öppnade luckan lite för mycket under gräddning? Kanske inte rörde ihop alla torra ingredienser väl?
Jag vet inte, ibland blir det bara tokigt.
Lycka till nästa gång.

Natali
8 år sedan

Hej Jenny. Tack för en fin och inspirerande blogg! Jag undrar också hur många pers tårtan är beräknad för.

Delia
8 år sedan

Undrar också hur många personer tårtan är till. Funkar den till 12 personer? Undrar också om det är något speciellt man ska tänka på, jag är alltså HELT ny på tårtor o sådana här avancerade mästerverk 🙂 min bror älskar både nutella o ferrer rocher så hade gärna gjort tårtan till hans födelsedag i april!

jennysmatblogg
Reply to  Delia
8 år sedan

Tårtan var supermäktig & chokladig, så jag skulle tippa att den räcker till cirka 20 personer 🙂

Emma
8 år sedan

Hej! Denna ser så god ut, ska baka den idag. Men hur ska man förvara den om den ska ätas imorgon?:). Tacksam för svar!:)

jennysmatblogg
Reply to  Emma
8 år sedan

I kylskåpet 🙂

Åsa
8 år sedan

Hej!
När du skriver 2 dl vispad grädde – menar du då 2 dl färdigvispad grädde eller 2 dl ovispad grädde som vispas upp?

Tack på förhand!

jennysmatblogg
Reply to  Åsa
8 år sedan

2 dl som ska vispas 🙂

Åsa
8 år sedan

TACK snälla! Jag ska göra tårtan nu – blir nog glada medarbetare imorgon!

Isabella
8 år sedan

Underbar blogg …blir ofta ett besök på din underbara blogg blir så inspirerad och älskar och baka ! Hur långt i förväg kan man göra tårtan? Kan man göra klart o fylla den tex lördag och , o sen dekorera söndagen , för att
Sedan ätas på måndag ? tack ! Trevlig Helg !

jennysmatblogg
Reply to  Isabella
8 år sedan

Dagen innan skulle jag rekommendera 😀

Sofia
8 år sedan

Hej! Hur görs chokladtryffeln? Det står inte 🙂

Johanna
8 år sedan

Hej Jenny!!
Tack för din fantastiska blogg.
Hur gör du chokladtryffeln till tårtan? Smälter du ihop snöret och chokladen
??
Med vänlig hälsning,
Johanna

Veronica Magnusson
8 år sedan

Hej!

Räcker en burk karamelliserad mjölkchoklad en burk Nutella?

Vänlig hälsning
Veronica

Rebecca
8 år sedan

Hejsan Jenny, jag testade detta underbara recept men hade svårt med att dela tårtbottnarna? De gick väldigt lätt isönder?

jennysmatblogg
Reply to  Rebecca
8 år sedan

Frös du bottnarna innan 🙂 Det är att rekommendera, för då smular de inte lika mycket.

Rebecca
Reply to  jennysmatblogg
8 år sedan

Ja det gjorde jag. Har gjort tårtan två gånger nu men både gångerna har de gått isönder tyvärr :/ annars är den riktigt god!

Linnea
8 år sedan

Hur långt kan man förbereda dagen innan? Kan man gör hela tårtan och låta den stå i ett dygn eller blir den trist då?

Cornelia
8 år sedan

Funderar på att baka denna tårta nästa helg men det uppstod en fundering; när jag kollade på den länkade engelska sidan så ser det ut som där är ytterliggare ett lager av en typ halvljus botten. Alltså inte bara tårtbotten/Nutella fyllning/nötter/tårtbotten/Nutella fyllning/nötter. Och den är ju mkt högre.. Funderar på vad det är för lager. Blev lite förvirrad. Mvh Cornelia

Catrine
8 år sedan

Tack för ett härligt recept! Förvånansvärt lätt att göra ändå med tanke på resultatet. Det uppskattas!! 🙂 Bjöd på denna idag och fick bara lovord. 14 vuxna och ändå blev en tredjedel kvar – mäktig! Fick skicka länken med receptet till flera stycken så det är gott betyg! 🙂 Bästa inspirationsbloggen – bara gottiga grejer när jag testat ngt!!

Sofie
7 år sedan

Om man inte tål hasselnötter vad kan man ha i stället? Kokos??

Marie
6 år sedan

Hej! Jag har en dum fråga, älskar att baka men gör sällan tårtor därav dum fråga 😅 Hur länge kan bottnarna ligga i frysen? Du skriver frys gärna in dem några dagar innan. Funkar det om de ligger i frysen 4 veckor eller blir de torra då? Med vänlig hälsning, Marie

jennysmatblogg
Reply to  Marie
6 år sedan

Absolut inte! Upp till ett par månader inga problem ☺️

nic
5 år sedan

Hoppas du ser!!!
Hur många dagar klarar den sej i kylskåp efter man bakat?

jennysmatblogg
Reply to  nic
5 år sedan

Ett par tre dagar skulle jag säga 🙂

Mirsada
4 år sedan

Hej Jenny,
Tårtan är riktigt god, bakade den igår🤤😍
Jag undrar om man kan frysa in resten som inte äts upp?

Louise Andersson
22 dagar sedan

Hej!
Man ska alltså inte vispa ägg och socker och sen ha i dem torra ingredienserna?
Ska bjuda på denna tårta på fredag⭐️

Nästa inlägg

Vegetarisk pastasås

50
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x