Hej hej,
Ursäkta långa frånvaron. Men vi är lite trötta idag efter dryga flygplansförseningar och förlorat bagage *grrrr*. Men det är inte mycket att göra, utan håller tummarna att vi får hem det så fort som möjligt . Jag har ju liiiite svårt att arbeta utan min kamera. Men nu nog gnällt om det, jag ser att det har kommit in massa frågor i Thailandsresor i det tidigare inlägget. Vilken resa vi gjorde, önskar att ni alla som funderar och har möjlighet att resa gör det. Man lär sig så mycket på vägen, och får uppleva så mycket. Jag tänkte sätta mig och sammanfatta om några dagar, så att ni hinner fråga det ni vill veta. Nu tänkte jag kika förbi med tips på helgmat för er som kanske är inne och söker efter det just nu.
Duschesspotatis är riktigt gott, och detta ska vi laga ikväll igen.
Det här behöver du till en mindre form ( 20 * 30 ):
1/2 kilo potatis
1/2 dl vispgrädde
2 äggulor
salt & peppar
1/2 finhackad lök
2 stora kycklingfileer
2 dl creme fraiche
1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1 msk med rödvinbärsgele
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader. Koka potatisen mjuk, och gör mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde. Smaka av med salt & peppar. Spritsa sedan / eller klicka runt en form och gratinera i mitten av ugnen.
Under tiden hetta upp en stekpanna med smör, fräs löken mjuk. Strimla kycklingen smått och fräs den så att den får fin färg. Vänd ner grädde, crème fraîche, soja, fond och låt sjuda upp. Smaka av med gelé salt & peppar.
När potatisen fått vacker färg tar du ut den och lägger kycklingen + sås i mitten.
Smaklig spis
Mmm, vad det såg gott ut. Den blir det att prova nästa helg när vi ska ha födelsedagskalas för mig o mannen.
Tack för tipset!!
Hej!
Detta ser jättegott ut, är receptet tänkt för 4 personer? Eller kanske två? Vi är två barn(10,11) och två vuxna och jag hade tänkt göra denna rätten i morgon.
Med vänlig hälsning
Annika
Beror lite på hur hungrig man är. Men 3 portioner gissar jag.
Tack då vet jag, det får bli lite extra kyckling å sås, samt öka potatisen. Tack för många goda recept tips
Annika
Gjorde denna kyckling o hade till ris i stället, mums!!! ?
Du gör så god mat, vi äter nästan varje dag något utav dina recept. Hela familjen tycker det är supergott. 🙂
Vad roligt att höra 🙂
Hej Jenny❕
Jag gjorde din krämig kyckling med duschesspotatis igår men hade inte vinbärsgelé utan tog mangchutney istället och lade kycklingen med sås i mitten med potatisen runt sidorna som du hade gjort och hade riven ost över och in med allt i ugnen. Det blev så gott. ? tack för många goda recept.??
Vad roligt att höra 🙂
Det får jag lov att prova nästa gång!