Detta är en grymt tacksam rätt, både god, enkel & billig att laga. Kanske extra smidigt om du har fått över en del tacofärs dagen innan.
Det här behöver du till ugnspannkakan:
5 ägg
7 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk salt
rapsolja/ smör till formen
Köttfärsfyllningen:
600 gram köttfärs
1/2 fin hackad lök
1 pressad vitlöksklyfta
lite paprikapulver/ cayennepeppar
100 gram philadelphiaost ( eller creme fraiche)
1 msk chilisås
1/2 msk kinesisk soja
salt & peppar
3 dl riven ost
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Ta fram en djup ugnsplåt.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakan i en skål. Vispa tills smeten är slät. Lägg ett bakplåtspapper i ugnplåten och smörj med smör / olja på pappret och kanterna. Häll över pannkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter, eller tills den får lite färg och har stannat till. Fräs upp löken, vitlöken i en stekpanna och vänd ner färsen och bryn tills allt är genomstekt. Krydda upp färsen med paprikapulver , salt & peppar. Vänd ner philadelphiaosten & chilisåsen, kinesisk soja och låt sjuda upp.
Bred sedan över färsen och lite av osten på pannkakan.
Rulla ihop pannkakan från kortsida till kortsida. Toppa med den sista osten och ställ in i mitten av ugnen i 10 minuter eller tills tacorullen är gratinerad.
Servera med en god sallad.
Hej o tack för en inspirerande blogg 🙂
Gör du denna i en djup ugnsform typ den som följer mes ugnen eller en lös typ 30×40 form!
Jag har gjort receptet ett par gånger nu och har lagt i gurkmeja i smeten samt majs och tacokrydda i köttfärsen.. Prova taco-pannkakan!
För hur många personer är den beräknad ungefär och går den att frysa?