Hej där.
Tittar förbi med en riktigt smarrig efterrätt som jag tycker ni ska baka till helgen. Denna bakade jag för Ica för några månader sedan, och den är försvinnande god. Kladdkaka med extra allt.
Glöm inte följa på Facebook HÄR och på instagram för fler uppdateringar: @jennysmatblogg
Det här behöver du för att baka denna kladdis:
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1 burk med karamelliserad mjölk
Garnering :
2 rullar med center
200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
2 dl salta jordnötter
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen). Medan kladdkakan är varm så placerar du ut dina två rullar med center. Och ställ sedan kallt.
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form på cirka 24 cm med avtagbara kanter. Och häll upp smeten i den smorda formen, den karamelliserade kolan klickar du ut jämnt i smeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-25 minuter, den ska fortfarande vara lös i mitten ( den stannar till sig efter ett 3-4 timmar sen i kylen). Medan kladdkakan är varm så placerar du ut dina två rullar med center. Och ställ sedan kallt.
Gör tryffeltoppingen genom att värma upp grädden på spisen, bryt ner chokladen och rör den glansig. Ta bort från plattan och rör ner jordnötterna. Klicka ut snickerstryfflen över den (kalla) kladdkakan och bred ut till ett jämnt lager.
Den här måste jag testa! Dum fråga kanske, men hur gör man sen karamelliserade kolan?
Undra jag också…tänkte göra denna goding ikväll till mina gäster!
Det är komiskt hur många frågor som ställs om karamelliserad mjölk… Svaret är iaf att den karamelliserade mjölken är kolan. Man köper den på burk, och det ska stå just karamelliserad för det betyder att den har en kolakonsistens.
Om ni är osäkra på vad som menas i recept, kör uteslutningsmetoden. Då kan man lista ut att kolan är den karamelliserade mjölken.
Förstår inte vad som är komiskt med det? Händer ju titt som tätt att saker är missade ibrecept, så även på denna blogg.
MUMS!
Jag gjorde denna igår, fantastisk god men fantastisk kladdig oxå! Haha 🙂 för kladdig faktiskt, fick inte bort kanterna på formen, o går inte att skära bitar, man får typ ta med sked.. Ser inte fräscht ut på tallriken men smakerna är de inga fel på! Kanske är problemet att de skiljer sig mellan ugn till ugn om hur lämge den ska va inne…
Hur många personer kan man räkna att en kaka räcker till??
10-12 stycken
Så otroligt god 🙂
Hade den inne i 30 minuter och hoppade över center. Serverades med vaniljglass. Kan verkligen rekommenderas!
God, men alldeles för kladdig. Jag följde receptet och jag har varmluftsugn. Den stannade sig inte eftet att ha stått i kylen och inte ens efter att ha varit i fysen!