Vit kladdkaka är bland det godaste som finns! Här med lite söt/syrliga hallon som är den bästa kombon.
Det här behöver du:
200 gram smör
250 gram vit choklad ( t.ex Marabous)
4 ägg
2 1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
125 gram färska hallon
Hallongräddde:
2 1/2 dl vispgrädde
2 msk florsocker
125 gram färska hallon
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader.
Smält smör och choklad i en kastrull på spisen, på svag värme.
Rör ner resten av ingredienserna med slev, och vänd ner smeten i en smord och bröad rund form på cirka 24 cm. Tryck ner hallonen i smeten och ställ in i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter. Kladdkakan ska dallra i mitten, den stannar till sig efter ett 3-4 timmar i kylskåp. Hallongrädden gör du så att du mosar bären i en skål, vispar grädden fluffig i en annan och rör ihop med florsocker.
mumms
Jättegod! Har aldrig smakat Vitkladdkaka tidigare och kommer deffiinitivt att göra det igen. Tack för en underbar matblogg
Lyckades tyvärr inte alls med denna. 40 minuter i ugnen och en natt i kylen, men smet i mitten. smakade ju gott iallafall, men inget man kan bjuda på
Bjöd på denna fantastisk goda kaka på jobbet idag, vilken succé!! Tack för ett en enkel och god kaka ? Många ville ha receptet, självklart tipsade ja då om din blogg ?
Vad tror du om ett tryffeltäcke med mjölkchoklad över? Tror du jag vågar testa eller kommer det inte alls passa ihop??
Jag gillar allt med choklad så jag hade sagt JA 🙂
Går det att frysa in kakan?
Såklart! Allt som blir över eller vill spara till senare går att frysa in, bra för både miljön och plånboken!
Testade att göra glutenfri, och tog potatismjöl istället för vetemjöl, funkade och blev lika god😃