Hej och godmorgon,
Här kommer årets första veckomatsedel.
Hoppas ni hittar lite ni gillar. Håll utkik på Facebook, där kommer jag tipsa om massor av veckomatsedlar hela dagen.
Måndag: Filodegspaj med spenat & fetaost
Tisdag: Lax med krämig risoni
Onsdag Baconsås med pasta & krispiga grönsaker
Torsdag: Kyckling i ugn med citron & soltorkade tomater
Fredag: Jacobs hemlagade kebab
At t göra hemlagad kebab var inte särskilt svårt – utan tvärtom väldigt enkelt, och blev i smaken förvånadsvärt lik den som pizzerian lagar. Jacob hittade receptet på tasteline, men ändrade om lite i receptet. Såsen har jag blivit inspirerad av från bloggvännen Linda, dock gjort några ändringar.
Det här behöver du :
1 kg nötfärs ( eller blandfärs )
1 1/2 msk malen spiskummin
3 pressade vitlöksklyftor
1 ägg
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar malen
2 msk lökpulver
Godaste kebabsåsen :
2 dl gräddfil
1 dl creme fraiche
3 msk majonäs
1/2 dl Fanta apelsin
1/2 msk chilisås
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek för mer hetta
cayennepeppar
Så här ser kebaben ut efter du hyvlat den med osthyvlen.
Gör så här :
Ställ ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser ordentligt så att alla kryddor blandas om, baka ihop till en jämn rulle något mindre i storlek än en köttfärslimpa, utan håligheter. Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt ( för att vätskan ska rinna ut. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen dom fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar, låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta , så hyvlar du med hjälp av en osthyvel – ta och tryck ner den ordentligt när du skär så att du får snygga remsor. Stek den i olja/ smör och servera genast.
( Såsen kan du med fördel rör ihop kvällen innan servering också )
Servera sedan med pommes, sås, grönsaker & feffaroni.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Och så något gott till kaffet : Vaniljdrömmar
Hej Jenny! Hoppas Thailand är lika underbart som det ser ut!
Var själv där nyligen och en sak som slog mig då var att Thailändarna är ganska mycket för att använda kondenserad mjölk på sötsaker, precis som i många underbara recept du har! ? Jag funderar därför om inte du skulle kunna försöka luska fram ett recept på de thailändska pannkakorna som säljs överallt? 🙂 försökt leta och prova själv men inte gått så bra.
Kram
Superfina vaniljdrömmar! Måste ner till köket och baka nu när jag så dem! Nom, Nom. Blev även nyfiken på Thailändska pannkakor, aldrig provat. Men älskar kondenserad mjölk!
Gjorde kebaben och jisses vad bra det blev! Tack för underbara recept och bra inspiration 🙂