En något kortad veckomatsedel så här i julveckan.
Prova gärna att rulla mina godaste julafton.
Måndag Vegetariska piroger
Tisdag: Ceasarsallad med dressing
Onsdag : Mina bästa julköttbullar
Torsdag : Julmiddag
Fredag: Ännu mera julmat
Till efterrätt i jul skulle jag vilja ha pepparkakspannacotta
Det här behöver du till 2 stora / eller 4 små:
1 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskryddor ( en knapp tesked)
Serveras med grovhackad choklad eller pepparkakekross
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter innan. Koka upp grädde, socker & kryddor. Låt sjuda ett par minuter och ta sedan bort från plattan, Krama ur vattnet ur gelatinet och vispa ner i gräddblandningen. Vispa ordentligt så att allt blandas.
Häll upp i fina glas och ställ in kallt minst 4 timmar innan servering.
Mm, den efterrätten får det nog bli på juldagen tror jag. Lite lagom tidskrävande och lät så god. Tack!
Hoppas ni njuter av sol o bad o värme ( vilket det ser ut som att ni verkligen gör) ha en toppen semester o tack för en jättebra matblogg. God Jul!