Detta är ett litet & smarrigt tips på efterrätt till nyår ♥
Det här behöver du till 6 bitar:
4 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
200 gram nutella
Topping:
nutella
hackade hasselnötter
Gör så här:
Vispa grädde fluffig så att den bildar toppar, öppna mjölken och vänd ner i grädden, rör om och ringla sist ner nutellan,
Häll upp i en muffinsform och ställ in i frysen över natten. När du vänder upp glasstårtan så tar du fram dem fem minuter innan och vänder dem upp och ner och lossar lite med hjälp av en kniv. För att få dem att lossa lite lättare kan du lägga muffinsformar i botten.
Garnera med nutella & nötter och servera genast.
Hej.
Ser smaskigt ut.
Jag tolkar receptet som att man inte ska koka den kondenserade mjölken!? Stämmer det? Det är ju vanligt att man gör det annars.
Hej
Det stämmer 🙂 Denna gången ska den inte koka innan.
Hej! Detta verkar ju supersmarrigt! Jag är dock laktosintolerant så jag får självfallet byta ut grädden till ett laktosfritt alternativ – men finns det laktosfri kondenserad mjölk? Eller kan jag byta ut detta till något annat som ej innehåller laktos? Kram 🙂
Jag bjöd på denna igår kväll. Vilken dundersuccé , det var supergott?
Tänkte bjuda på denna till mellon ikväll. Ser helt fantasitkst ut ! Tror du det funkar ? Eller behöver den en hel natt i frysen? 🙂