Detta är en riktig gammal klassiker som jag faktiskt aldrig bakat tidigare. Receptet lånade jag från Ica.se. Det vart busenkel att baka & smakar sådär mintigt fräscht.
Det här behöver du till 25-30 st:
1 äggvita
6 droppar pepparmintolja
3 1/2 dl florsocker
50 gram mörkchoklad
Gör så här:
Vispa äggvitan fast & fluffig. Och rör sedan ner pepparmintoljan. Häll ner florsockret och vispa till en smidig smet. Spritsa eller klicka ut till tunna kakor på ett bakplåtspapper. Låt torka över natten i rumstemperatur. Smält chokladen i micro eller över vattenbad och klicka / spritsa ut en droppe på varje kaka.
Hur förvarar man dessa och hur lång är hållbarheten? 🙂
Nostalgi och barndomsminnen absolut!
Jag testade detta recept igår morgon men dom vill inte stelna, har du något tips på vad jag kan göra så att dom stelnar nu när jag redan gjort dom ? Tack på förhand!
Blir de hårdare om du låter dem torka en dag till kanske?
Hur förvarar du dina mintkyssar? När mina hade torkat så la jag dem i en plastburk och sen hade de mjuknat och var bara en enda mjuk deg. Vad ska man förvara dem i för att de ska forsätta vara torra och bra?
/Sara