Hej hej,
Ursäkta frånvaron på bloggen igår, jag som alltid uppdaterar minst en eller ett par gånger om dagen. Men annat jobb & möten kom emellan som intervjuer till två olika tidningar. Idag bär det av mot huvudstaden för ett par stycken möte, bl.a träffa jobbarkompisarna på tailsweep och diskutera nya roliga samarbeten.
Detta behöver du till en form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1/ 2 burk med karamelliserad mjölk
Garnering : 200 gram mjölkchoklad
1/2 dl vispgrädde
150 gram puffar ( Polly Puffar eller Kina snack )
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen, och klicka ner den karamelliserade krämen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Toppingen gör du innan servering: Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen och rör tills du fått en len tryffel.
Ta bort från plattan och låt svalna något innan du snabbt vänder ner puffarna och breder pufflagret över kladdkakan. Låt svalna en kvart i kylskåp.
Servera med lättvispad grädde & färska bär.
Kan man förvara fudge i rumstemperatur, och äta av den när man känner för det? Vad kan hända isåfall om man äter av dem några dagar efter att den gjorts? Tacksam för svar! 🙂
Skulle tro att du kan förvara den några dagar i rumstemperatur, i kyl håller den ju i några veckor har jag hört.
Jag igen 🙂
Hittade det här: Fudge är väldigt tåligt och trivs bäst i rumstemperatur. Förvara den gärna i ett skåp i köket, i en plastpåse eller burk.
Så det är nog ingen fara!
På topping receptet står det 200 gr mjölk stämmer det?
Ordet choklad har nog fallit bort, så det är 200 gram Mjölkchoklad!
Kan man göra toppingen dagen innan? Skulle vilja bjuda på detta under fredagsfikan på jobbet nämligen ?
Kinapuffar = barndom för mig 🙂 Smarrigt!
Hej Jenny
Jag älskar dina recept och har testat många av dom. Nu är det så att jag måste sluta äta mjölkprotein, känns riktigt tråkigt såhär till jul då jag älskar allt med choklad ? skulle gärna vilja ha tips på julgodis som jag kan göra utan mjölk. Kram
Hej Jeny kondenserad mjölk ska den va färdig kokt innan man blandar i kladkakan
Ja den ska koka så den blir karamelliserad.
Ser inte helt fel ut!! Kan tänka mig att den snabbt går åt! 😉
Hej! Kan man frysa in kladdkakan.. antingen med eller utan toppingen ?? ? Älskar din blogg
Ja det går bra
Hej!
Undrar också om det går bra att göra kladdkakan med toppingen en dag innan den ska ätas? Eller blir kinapuffarna konstiga då kanske?
En dag innan är inga problem:-)