Mintkakor var en av mina favoriter när jag var liten. Dessa fungerar även fint att frysa (och nästan godare att äta iskalla)
Mums. Recept lånade jag från tidningen hembakat, ändrade dock om lite grann.
Cirka 25 stycken:
1 äggvita
5-6 droppar pepparmintsarom
1 tsk vaniljsocker
5 dl florsocker ( cirka )
Garnering : Mörk choklad
Gör så här:
Vispa äggvitan till ett skum, droppa i mintoljan.
Vänd ner vanilj och florsocker, så mycket som behövs för att få en deg som ska gå att kavla ut.
Strö florsocker över bakbordet och kavla ut degen till knappt 1 cm tjockt ( alltså lite tunnare)
Tryck ut runda kakor med en pepparkaksform eller mindre glas, tryck ut så många som går. Kavla ihop och gör samma sak tills degen är slut. Lägg kakorna i frysen och smält chokladen.
doppa dem i chokladen, låt överskottet rinna av, och lägg tillbaka dem på bakplåtspappret. Låt kakorna stelna i kylskåp innan du packar ner dem i en burk / kakburk.
Förvaras i kyl, och fungerar bra att frysa ner.
Hej. Hur gör du för att få chokladen att hålla sig smält och glansig så länge att du hinner doppa alla kakorna? Jag har försökt många gånger med olika godis som ska doppas och jag tycker chokladen bara hinner stelna och bli grynig innan jag hinner klart
Dessa blev super goda! och var så himla smidiga att göra.
Som form använde jag mig av locket till ett limstift. Så det blev små praliner – som en enkrona. De smakade precis som liknande praliner på NK. (enda skillnaden är att de tar 10kr styck för dessa) 🙂
Dessa är några av mina absoluta favoriter till jul!! Älskade mintkakorna som fanns att köpa när jag var liten, inslagna i silvrigt och blått foliepapper. Jag har inga pepparkaksformar, så jag använder ett litet snapsglas för att ta ut kakorna… då blir de använda också… = )
Hej!
Låter supergott! Undrar bara hur hårt skum ska äggvitan vispas till?
Tack för bra recept och mycket inspiration
Jag vispade den så att det gick att vända bunke upp och ner, medan äggvitan stannade kvar 🙂
[…] De här mintkakorna är som sagt busenkla att göra och försvinnande goda, lite som hemmagjord After Eight. Jag valde riktigt mörk choklad, dvs inte blockchoklad (det inte är riktigt choklad enligt mig), så det är enda tipset från mig personligen, och vill ni testa Jenny’s recept så hittar ni det HÄR. […]
Hej! Undrar om det går bra med pepparmyntsolja istället för arom? Och hur mycket i så fall? 🙂
Dessa var supergoda. Jag är dock lite bekväm så jag rullade kulor som jag tryckte till med pekfingret istället för att kavla.