Gutenmorgen,
Här springer jag omkring och packar ihop det viktigaste inför vår lilla weekend vi ska iväg på. Och för er som inte bestämt er fredagsmiddag så kommer här ett middagstips. När Jacob får bestämma maten så blir det 9 /10 gånger: kyckling & curry. Och det är något som uppskattas av hela familjen.
Lätt, smidigt & gott.
Det här behöver du till 4-5 personer
4-5 stora kycklingfileer
smör
salt & peppar
1 msk gul curry
5 dl creme fraiche
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk kycklingfond
1 tsk sambal oelek
ev dofta över lite cayennepeppar
Serveras med ris & cashewnötter
Gör så här:
Strimla kycklingen och fräs den klar i smör, krydda med salt & peppar. Dofta över curry och vänd ner crème fraîche, grädde, fond & sambal oelek. Låt sjuda upp på svag värme.
Sedan är det klart att servera-
Kan man använda konc kalvfond eller blir det en konstig smak till kycklingen?
Trevlig fredag!!
Kan man använda något annat istället för sambal oelek?
Det är klart man kan! Man behöver inte använda exakt samma saker som står i recepten. Ha ett flexibelt sinne! I det här fallet kan man exempelvis också googla vad sambal oelek faktiskt är för något och se om man har något liknande hemma, även om det inte blir exakt samma sak. Man kan också utesluta det helt naturligtvis.
Påminner om Djungelgryta, mycket gott att servera skivad banan till!!
Vart köper mam gul curry? Hittar ingenstans
I kryddhyllan 🙂
Hej! Låter jättegott! Men gul curry? Är det curry, den ”gamla vanliga” kryddan (pulver) eller är der gul currypasta som menas???
Den vanliga gul curry i kryddhyllan.
Hej! Vi provade detta igår o det vara supergott! I o m att vi är en familj med bara vuxna adderade jag lite extra curry och tog 2tsk sambal olek istället-mumsigt!
Blir även gott att tillsätta mango chutney i grytan, eller servera en klick bredvid direkt på tallriken! ??
Tänkte laga den här, fast med quornbitar. Tror du det funkar med grönsaksfond istället? 🙂