Här är en allt-i-ett-panna en middag som är perfekt att laga om man har lite köttfärsås över från dagen innan. Se till att köttfärsåsen inte är för lös, den ska vara krämig och smakrik. Denna täcker till 4- 5 personer beroende på hur mycket man äter.
Det här behöver du till en stekpanna:
1/2 kilo potatis
1/2 dl grädde
2 äggulor
salt & peppar
Köttfärsåsen:
smör
1 liten finhackad lök
1 pressad vitlök
600 gram köttfärs
2 msk tomatpure
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk oxfond
1 msk chilisås
1 kryddmått timjan
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Koka potatisen i saltat vatten. Hetta upp en stekpanna och fräs löken mjuk, vänd ner köttfärsen och stek den klar. Vänd ner tomatpure, crème fraîche, fond, chilisås & kryddor & låt sjuda upp. När potatisen är mjuk så gör du mos av den med potatiskross & blandar ner äggulor & grädde.
Spritsa eller klicka ut moset längst kanterna i en stekpanna, och lägg sedan köttfärsröran i mitten. Strö över ost och gratinera i 10- 15 minuter eller tills gratängen fått vacker färg.
Klar att servera!
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Och dagens tips går till dessa godingar. BARA 9 KRONOR stycket.
Ni finner dem här. Huuuuur söta, och prisvärda?!
Åh vilken mysig mat/bakelse blogg du har! Då man inte är så jätte duktig i köket, så känns fina recept så bra och enkla. Ska testa mig fram 🙂 TACK! Förresten vår första bebis Melina på snart 3 månader ska ha dop. Om fu har något roligt enkelt att baka som inte är allt för avancerat får du gärna dela med dig kram kram
Åh det lät gott =)
Supergott ????
Men hjälp vilken smart & mumsig middag! 😀
Du är helt fantastisk! 🙂
Stor kram!
Wow så vackert!
Jättegott! Frilansar gärna med lite andra ingredienser och olika mängder, tillsatte paprika vilket passade fint till. Älskar moset, grädden gör susen!
[…] Jennys matblogg […]
[…] recipe originally appeared here […]
[…] Jennys matblogg med lite ändringar! […]
[…] Sunday: Mince & Duchesse potato mash bake […]
Gjorde den i går – väldigt god!