Idag publiceras den hundratjugonde veckomatsedeln. Tiden går fort…..
Hoppas ni hittar något ni gillar här.
Måndag Vegetarisk kålsoppa
Tisdag Laxgratäng med pesto
Onsdag Korvstroganoff med ajvar
Torsdag Falska wallenbergare
Fredag Kycklingkebab med kebebsås
Hur stark du vill ha såsen bestämmer du själv när du doserar cayennen, jag vill ha rätt stark sås.
Jag använder samma kryddning som jag hade när jag lagar gyros. Jag väljer att göra rätt mycket kryddning, den sparar jag sedan tills nästa gång.
Det här behöver du för att laga kycklingkebab till 4- 5 personer:
1 kilo kycklingfile
1/2 dl rapsolja + 1 msk saft av pressad citron
pommes
Tillbehör: isbergssallad, gurka, rödlök, tomat och fetaost.
Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel
( blanda alla kryddor och förvara i en burk med lock.)
Kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
3 msk majonäs
2 msk chilisås
1-2 tsk italiensk salladskrydda
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlök
dofta över cayennepeppar
Gör kycklingkebab så här:
Strimla kycklingen tunt tunt, lättare att jobba med halfrysen kycklingfile. Lägg i en skål och vänd ner rapsolja och citronsaft. Krydda med valfri mängd kebabkrydda ( jag hade cikra 3- 4 msk ) och blanda om med kycklingen. Ställ in i kylskåpet ett par timmar. Rör under tiden ihop ingredienserna till kebabsåsen och ställ kallt fram till servering. Värm på pommesen, stek kycklingkebaben med aningen salt och vill du ha mer kryddig kebab, kan du krydda under stekningen. Och servera sedan med krispig sallad & sås.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Dumlekakor
Du behöver :
200 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1-2 tsk vaniljsocker
Garnering :
15 dumlekolor
15 st noblesse
15 st muffinsformar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader.
Tärna ner smöret och blanda ihop de torra ingredienserna i en skål innan du häller över detta i smöret.Arbeta ihop detta till en deg. Rulla sedan till lagom stora bollar och placera ut i formarna ( jag la formarna i en ”muffinsform” för att kakorna inte skulle flyta iväg ) Platta till lite på degbollarna , och placera ut en dumle i varje boll. Grädda sedan i 10 – 12 minuter ( tills de är färdiga ) Och så fort de kommer ut från ugnen så lägger du en nobless på varje kaka.
Låt svalna något innan servering.
Utskriften på recepten fungerar inte längre, halva texten kommer med/ hälsn Cattis
Jag har flera gånger påtalat hur usel utskriftsversionen är på Jennys blogg men hon verkar inte lyssna, tyvärr.
Jag har mailat teknikerna , de jobbar på det 🙂
Tack för att du sa till.
Hittade din blogg för några veckor sedan och jag absolut älskar den! Har hunnit med att laga några av dina recept och blev hur gott som helst! Fortsätt som du gör, det är så roligt att läsa och testa nya saker! Tack för recepten 🙂
Tack för inspirationen, här fanns det mycket gott! 🙂
wow vad underbart gott allt låter !
Vilket bra inlägg! Sådant som inspirerar och underlättar i vardagen. Bra tips! Kram på dig, ha en fin söndag. <3
Tack än en gång för en fantastisk blogg! Läser dagligen men dålig på att lämna ett litet spår. Enkelt och inte tillkrånglat det gillar jag. Nu börjar jag så smått fundera på jul och nyårsmaten och såklart letar jag recept och inspiration här. Stor kram till dig!
Hej snubblade in här via en länk om god fläskfile gratäng. Tycker du har en super trevlig blogg ☺ så hit tittar jag gärna in fler gånger. Christina