Igår var det discokväll för skolbarnen här i växjö, och först hade Nomi en liten bjudning här hemma med sin närmaste kompisar. De lyssnade på musik, åt godis och så målade vi naglarna innan vi följde med dem bort till discot. Sen hemma så var det Melvins & hans kompis tur att göra sig klara. Deras disco började lite senare nu eftersom de går på mellanstadiet. När vi skjutsat bort dem så provade vi de nya efterrätterna som jag förberett på förmiddagen.
Dessa är busenkla att svänga ihop, de ska stå kallt i minst 4 timmar före servering bara.
Det här behöver du till 2 stora / eller 4 små:
1 1/2 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk pepparkakskryddor ( en knapp tesked)
Serveras med grovhackad choklad eller pepparkakekross
Gör så här:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5 minuter innan. Koka upp grädde, socker & kryddor. Låt sjuda ett par minuter och ta sedan bort från plattan, Krama ur vattnet ur gelatinet och vispa ner i gräddblandningen. Vispa ordentligt så att allt blandas.
Häll upp i fina glas och ställ in kallt minst 4 timmar innan servering.
Men så smarrigt! Denna måste jag pröva?
Mums! Vad gott det såg ut o lät. Måste provas. Pannacotta är ju så gott. Kul att variera den
Vad gott det lät med pepparkakssmak! Det blir en bra dessert till december-bjudningarna. Gillar skarpt dina enkla o goda recept. Tänk sen vad uppläggningen gör mycket för att det ska se extra gott o lyxigt ut. Som den här, i fina glas! Tack för all inspiration
Kan man göra den ett dygn innan servering ?
absolut 🙂
Mums!! Till jul brukar jag ha pepparkakskrydda i allt. Brukar t.om koka gröten i det, vilket är ett hett tips! 🙂
Hej Jenny! Jag letar febrilt efter din Baileys pannacotta men kan inte hitta den någonstans ? Vore jättetacksam om du la upp den igen ! Tack för en i övrigt grym blogg!=D
Gjorde den här i lördags och den var verkligen supergod! Men alla kryddorna hamnade i en enda sörja i botten på glasen. Hur gör jag för att undvika det?
Hej Jenny ? jag inspireras alltid av alla dina underbara panacotta recept så jag måste fråga dig hur du gör för att inte få skinn på panacottan? Jag får ofta skinn men inte alltid och vet inte varför. Lägger man på flastfolie på ytan så blir den ju skrovlig när man tar bort det och det ser inte så kul ut.