Hej härliga lördag,
Vi började dagen med en lång brunch med min systerdotter Fanny och hennes kille Casper som kom på besök från öland. De skulle åka och shoppa i växjö och det är alltid lika roligt när de vill stanna till och prata lite strunt. Jonathan är iväg och hämtar hem barn, och Thelma är nere i stan hos frisören. Själv tänkte jag ta öppna mailen och jobba av den, mycket jobb blir det på helgerna också även om jag blivit bättre på att planera min tid.
Till er som letar middagstips så gjorde jag en fräsch ljummen kyckling- och nudelsallad här om dagen.
Rekommenderas varmt!
Till fyra personer:
3 kycklingfileer
4 gula små steklökar
1 msk rapsolja
2 tsk sesamolja
1/2 röd paprika
1/2 gul paprika
1 näve med sockerärter
1 paket med böngroddar
1/2 skalad gurka
1 msk fisksås
saften av 1 lime
mynta
cashewnötter
chiliflakes
Risnudlar cirka 250 gram
Gör så här :
Förbered nudlarna enligt anvisningar på förpackning.
Strimla kycklingen väldigt smått/ tunt och strimla även grönsakerna. Skala löken och klyfta och fräs den mjuk i olja + sesamolja. Vänd sedan ner kycklingen och fräs den klar, vänd ner och sedan alla grönsaker. Pressa ner limen och fisksåsen i en skål. Och när grönsakerna är lagom mjuka fördela ut lime & fisksåsen under omrörning. Ta bort från plattan.
Krydda över med lite chiliflakes.
Fördela ut risnudlarna på ett vackert fat och toppa med kycklingfräset med nötter och färsk mynta.
Klart att servera!
Pssst, det stavas cashewnötter. 😉
älskar att det finns en fiskmås i receptet! 😀 Ser grymt gott ut dock, ska göra en variant ikväll!
Haha 🙂 Har ett stavningsprogram som ändrar lite som den vill
Hejsan!
Receptet ser supergott ut. Vad är det för fisksås som du använder?
Ha en trevlig söndag!
Santa Marias tror jag 🙂