Lagade precis en sen lunch, en kycklinggryta efter filosofin ” man tager vad man haver ”
Alla grytor man gör med crème fracihe blir ju extra krämiga, i denna var det purjon & dijonsenapen som fick bli smaksättare.
Mumma!
Extra plus för att den går snabbt att laga, ungefär lika lång tid som riset blir färdigt på.
Väljer du bort riset & tar en sallad till har du en LCHF-middag.
Det här behöver du till 4 personer:
3 stora kycklingfileer
smör
salt & peppar
1/3 dels purjolök
4 dl creme fraiche
1 msk kycklingfond
1 1/2 msk med kinesisk soja
3 tsk dijonsenap
salt & peppar
Serveras med kokt ris
Gör så här:
Strimla upp kycklingen & purjolöken. Och hetta upp en stekpanna med smör, fräs purjon några minuter och sen tillsätter du kycklingen. Salta & peppra, och vänd om då och då tills kycklingen är genomstekt. Mät i crème fraîche, soja, fond & dijonsenap.
låt sjuda upp och smaka av med salt & peppar.
Låter fantastiskt gott ?
ser jättegott ut! Har du tips på något annat man skulle kunna ta istället för dijonsenap? Är inte jätteförtjust i senap nämligen 🙂
Men så gott det såg ut!
Låter jättegott! Älskar snabba och enkla recept!
Jag är så glad att jag hittat din blogg. Jag har letat och scannat internet efter goda, enkla och snabba recept men aldrig riktigt hittat något som varit i vår smak. Vi har nu provat denna rätten och GUD så gott, ingen ville sluta äta. 🙂 Så stort tack för dina recept och jag har redan planerat in att laga flera av dina rätter.
Vad roligt! 😀
I somras gjorde jag det här receptet för första gången, skulle bjuda mina svärföräldrar och några fler personer på mat och gjorde alla imponerade – tack vare ditt goda recept!! Supergott! Kommer att göra det flera gånger! Tusen tack 🙂