Nu är jag på väg till Stockholm på jobb, och lyckades uppdaterade här innan det var dags att kliva på flyget. En morgon utan stress tänkte jag att jag skulle få här, men tjena….. så blev det inte.
Iallafall, nu är jag på väg och hann med flyg och fick med mig det viktigaste. Ett lunchtips eller lättare middagstips kommer här,
Och hemmagjordsås, som smakar precis som på pizzerians.
Det här behöver du för att göra kebabsås:
2 1/2 dl creme fraiche
2 msk chilisås
1 tsk italiensk salladskrydda
2 1/2 msk koncentrerad apelsinjuice
3 msk kallt vatten
1/2 tsk paprikapulver
1 presssad vitlöksklyfta
cayennepeppar ( efter smak & tycke )
salt
Gör din kebabsås så här:
Blanda samman allt och ställ kallt.
Klar att servera efter en till två timmar i kylskåp.
* * * * * * * * * * * * * * *
Det här behöver du till 5- 6 personer:
1 kilo kycklingfile
Rapsolja
hemmagjord kebabkrydda
salt
Tillbehör : Pommes och en god sallad
Gör så här:
Strimla den tinade kycklingen i lagom stora strimlor. Hetta upp en stekpanna med rapsolja och vänd ner kycklingen.
Krydda den med kryddmixen under tiden, och när kycklings nästan är färdig salta & smaka av med mer krydda.
Serveras sedan genast !
Det där såg gott ut, får jag nog prova till middag ikväll! 🙂
Per Moberg ska laga din efterrätt!! Coolt!!
Såsen är ett måste att prova känner jag!
[…] Receptet på kryddan och kebabkycklingen kommer från Jennys Matblogg. […]
hej vilken chilisås har du använt?
Heinz funkar bra 🙂