Godkväll i stugorna,
Så roligt att läsa ikapp vad ni arbetar med, det är alltid kul att veta lite vilka ni är bakom skärmen som läser här. Idag har jag suttit framför datorn nästan hela dagen, jobbat lite med det och med det där. Men det känns inte som jag fått särskilt mycket vettigt gjort iallafall. Så tills imorgon har jag satt upp listor för hela dagen, känns alltid bra att kunna stryka över och få en översikt över allt som är kvar. Något jag däremot hann med var att prova denna kladdkakan, och den fick mycket väl godkänt. Både av mig och bägge sönerna som kom hem lagom till fikat.
En kladdkaka med krispig tryffeltopping med puffar av ”sea salt”. Detta är en variant av tidigare ”Världens godaste kladdkakan” Du hittar den HÄR
Det går bra att använda Polly ”sea salt” puffar, eller de storaKina snacks:en.
Kunde inte bestämma mig för vilken av dessa bilder som var finast, så jag valde bägge.
Kladdig kladdkakan från olika vinklar.
Detta behöver du till en form cirka 22-24 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 nypa med flingsalt
1/ 2 burk med karamelliserad mjölk ( choklad-smak)
Garnering : 200 gram mjölkchoklad 1/2 dl vispgrädde
150 gram puffar ( Polly Puffar eller Kina snack )
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten i formen, och klicka ner den karamelliserade chokladkrämen. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och ställ svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
Toppingen gör du innan servering: Värm upp grädden i en kastrull och bryt ner chokladen och rör tills du fått en len tryffel.
Ta bort från plattan och låt svalna något innan du snabbt vänder ner puffarna och breder pufflagret över kladdkakan. Låt svalna en kvart i kylskåp.
Servera med lättvispad grädde & färska bär.
Hej!
Det står ”200 g mjölk” under garnering, menar du 200 g mjökchoklad eller?
Ja precis 🙂 Tack !
Åh, den ser verkligen himmelsk ut! http://www.st.nu/opinion/vi-ar-kvinnorna-som-gar-sonder
Oj, förlåt! Råkade klistra in en länk! Du får gärna ta bort om du vill! Jag försökte men kunde inte. Ursäkta!
Låter gott! När du skriver att man ska klicka ut choklad krämen. Menar du då? Den karamelliserad mjölken? Ska man göra något med den innan man lägger i den? ?
När den är karamelliserad så är den klar 🙂
Lycka till
Måste provas! Men om det inte finns karamelliserad mjölk med smak, kan man använda den ”vanliga” då? Eller kan man göra egen med smak på något sätt??
Går absolut lika bra med den vanlig 🙂
Hej! När du skriver ugn tex 175 grader, menar du varmluftsugn eller vanlig? Mvh Lina
vanlig 🙂
Hej! Jag ska bjuda över ett gäng kräsna tjejer. Vilken kladdkaka hade du rekommenderat att jag ska bjuda de på? Har beslutsångest, då alla ser så goda ut
Kan man göra toppingen dagen innan?