Godmorgon där,
Jag hade planerat en promenix runt sjön, men det hänger regn i luften idag. Så det var betydligt trevligare att tända ljus & sätta sig framför nyhetsmorgon med dator & en kopp kaffe. Måste kika lite efter nya träningskläder också, vill gärna ha lite färgglada. Tips? Snart har jag telefonmöte, och sedan ska jag ner till posten och få iväg de nya avtalen. Lite nya recept ska uppdateras, och bildredigeras. Ja, lite så ser dagen ut, innan jag ska iväg på Thelmas utvecklingssamtal idag. Måndag = vegetariskt. Varsågoda här kommer dagens tips.
Tips på en god vegetarisk paj med babyspenat, fetaost & körsbärstomater.
Det här behöver du :
3 ark med filodeg
smör
Fyllningen:
1 ask med babyspenat
200 gram god fetaost / getost
körsbärstomater
Äggstanning:
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
1 dl riven lagrad ost
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Pensla formen med smör och lägg i ett av filodegsarken i taget, och pensla med smör emellan. Klipp bort överflödig filodeg runt kanterna. Fyll pajformen med babyspenat, smulade fetaost och lite körsbärstomater. Vispa allt till äggstanningen och häll över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20- 25 minuter eller tills äggstanningen stannar till sig. Ev behövs det läggas över grillfolie för att pajkanterna ej ska brännas.
Mmmm, den såg riktigt god ut! Den ska testas framöver. Jag gillar när det inte är så krångligt att tillaga och ändå att det ser festligt ut. Tack så mycket för härlig inspiration! Ha en toppendag/kram
Åh så gott! Ska pröva att göra men det borde väl gå lika bra att göra en vanlig pajdeg? Bor i Norge och här är det ofta svårt att få tag i lite mer speciella saker, ex filodeg. Finns säkert på någon större butik men utbudet är inte alls samma som i Sverige vilket är väldigt irriterande många gånger..
Hur stor är formen du använder?
[…] Håll utkik på Facebook, där kommer jag tipsa om massor av veckomatsedlar hela dagen. Måndag: Filodegspaj med spenat & fetaost Tisdag: Lax med krämig risoni Onsdag Baconsås med pasta & krispiga grönsaker Torsdag: […]
Testade att göra en vegansk filodegspaj. Och det blev gudomligt!