Godkväll i stugorna,
Här är vi tillbaka efter ett trevligt möte på skolan. Inte för att jag trodde något annat, men det går jättebra för Thelma i skolan med både studier & nya kompisar. Sedan vart det hem och laga mat, lyssna på läxor och natta barn. Nu blir det en stund framför tv:n ( hihi ) läs datorn, innan det är dags att sova. Ville tipsa om en av mina favoritkakor, en kaka med få ingredienser dessutom. Krämig nutellakladdis som kan serveras med hallon och lättvispad grädde.
Det här behöver du:
4 dl nutella
2 ägg
1 dl vetemjöl
Topping: Pistagenötter & flingsalt
Garnering nutella
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp nutella och vispa ihop den och äggen till en slät kräm.
Och vänd ner mjölet. Häll upp i smord form eller bakpappersklädd ( gärna något mindre än 15*20 ) Strö över pistagenötter & flingsalt. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, ringla över lite ljummen nutella och servera.
Hej Jenny! Denna måste jag testa, tror du att det funkar att göra i muffinsformar i aluminium?
Hej Jenny!
Vad tror du jag kan använda istället för vetemjöl i nutellakladdkakan? Man blir ju så sugen på att baka och laga mat varje dag när man ser dina bilder. Tack för inspirationen 🙂
VH Marie
Supergod och så smidig att slänga ihop! Jag bytte ut vetemjöl till kokosmjöl och hade blandade nötter på. Alla gäster som åt tog minst två gånger! Denna gör jag om fler gånger.