Hej,
Kikar förbi med ett middagstips till lördagskvällen! Detta är en maträtt jag ofta beställer på restaurang, men aldrig tidigare vågat mig på att laga hemma. Men det var faktiskt förvånande enkel och blev minst lika god som restaurangens.
Till 4 personer:
800 gram oxfile ( mittdelen av filen)
smör
salt & peppar
Potatisgratäng HÄR
Rödvinssås HÄR
smörslungade sockerärter
Gör så här:
Ta fram oxfilen ett par timmar innan den ska tillagas. Dela den i 4 delar och knyt med ett koksnöre runt varje köttbit.
Det är för att den ska behålla formen under stektiden.
Hetta upp en panna med smör, och när smöret tystat och doftar nötigt lägger du ner det i panna. Stek den ett par minuter på varje sida och runt om, köttet ska upp i cirka 60 grader ( mer eller mindre beroende på hur rosa du vill ha köttet )
Serveras med potatisgratäng och smörslungade sockerärtor
Det här lagade jag i lördags. Ruggigt gott!!
Prova med bacon lindat runt! Ännu godare!