Jag ställde mig och kokade plommonkräm i går på en himla massa plommon,
jag dubblade detta receptet här nedan.
De plommon där skalet lossnade lätt så tog jag bort dessa skal,
det ger en liten beskhet till krämen ( ett litet tips). Och ett tips till, vill man ha krämen helt slät, så mixa den innan du vänder ner potatismjölsredningen.
Det här behöver du:
500- 600 gram urkärnade plommon
6 dl kallt vatten
1- 2 dl strösocker
3-4 msk potatismjöl + vatten
Gör så här:
Lägg de urkärnade plommonen i en kastrull med vatten, låt sjuda upp och mosa med en potatiskross under tiden. De ska koka en kvart tjugominuter, vänd ner socker och låt sjuda upp. Smaka av hur mycket just din plommon behöver, det beror på hur söta de är. Rör ut vatten & potatismjöl och vänd ner under tiden du vispar, låt sjuda upp och ta bort från plattan.
Låt svalna, den kan serveras ljummen eller kall.
Vi gillar den bäst kall med mjölk.
Men vad enkelt!! Detta måste helt klart testas! Wow!
Ses imorgon! ❤️
KRAAAM
Fruktkräm med kall mjölk är riktigt gott, älskar jordgubbskräm och rabarberkräm men har aldrig testat med plommon med det låter riktigt gott det med!
Ha en fin dag!
Inredningshjälpen
Hur länge håller sig krämen? Kan man frysa den eller hur förvarar man den bäst? /Therése
[…] Har du massa plommon över, prova även att göra denna plommonkrämen […]
”Vänd ner under tiden du vispar”?
Att vända ner betyder väl att man inte skall vispa utan bara vända ner helt enkelt.
Detta recept e nog bättre! Ja gjorde med ett revpt där man skulle ha i 3.5dl socker! Nog att kräm ska va sött! Men usch de smaka bara socker.. Så den fick gå i soporna.. Ska testa med 1-2dl nästa gång
Strö ett tunt lager strösocker på krämen efter att du hällt upp den, då blir det inte skinn på den när den svalnar.