Tjingeling,
Här kommer lite bilder från vår lördag på öland. Det har varit en underbar höstdag, soligt och härligt krispig luft. Dagarna i stugan går alldeles för snabbt bara. Vi har klippt gräs, fikat i septembersolen, och plockat ner frukten från träden, det gäller att ta tillvara på frukten. Äpplen hade vi inte mycket att skryta med, men plommon däremot,hur mycket som helst. Trots att vi plockade med oss en stor påse hem förra gången, lillasyster har varit och hämtat lika mycket så är det fortfarande massor kvar.
Och så gjorde vi lite höstfint på trappen. Detta är den delen av huset som står inför störst förändringar så vi ska bygga glasveranda här. Kan knappt vänta på att ser resultatet på det.
Våra plommon ( en pyttedel av alla) tror vi har Victoriaplommon, såg att någon frågade om det på instagram.
Passade på att prova nytt recept, som just nu står och kokar på spisen.
Vi har packat in ved i vedbon, och burit in massa i stugan. Plockat fallfrukt i korgar och allmänt höststädat i trädgården.
Själv sitter jag här just nu, och klurar på vad vi ska laga till middag. Någonting med kyckling blir det iallafall, ska göra en närmare kylskåpsinventering snart för att kolla vad jag har hemma.
Hoppas du får en riktigt fin lördagskväll!
Kram
Ja tips på viktoriaplommonrecept!
Gott med plommonrecept!
Ett gott middags tips på kyckling är :
”tomat pesto kyckling ”
1kg tärnad eller skivad kycklingfilé
1 burk tomatpasta (jag använder ICAs )
Lite nykvarnad svartpeppar
1 dl vatten
1 st förpackning cocktail tomater
Blanda samman allt i en form och kör i ugnen på 175-200grader tills kycklingen ser färdig ut ,
När den är färdig så halverar du cocktailtomaterna och lägger dem i kycklingen och blanda runt .
Servera med kokt spagetti eller tagiatelle ???
Älskas av barn som vuxna !
Smaklig måltid !
I reallly enjoy your blog the photography is beautiful and lots of great meal ideas. They all look delicious
Jag ville bara ge ett tips på vad du kan göra med alla plommon, något som min mamma gjorde och fortfarande gör när det är plommonsäsong- plommonkroppkakor! 🙂
Gör en vanlig kroppkakedeg på kokt potatis+ägg+vetemjöl. Sedan har du i ett helt plommon (om de inte är för stora) i varje kroppkaka- urkärnat! Medan de kokar hettar du upp en stekpanna och har i massor med olja/smör och ströbröd och steker tills ströbrödet får fin färg. Sedan när kroppkakorna är färdigkokta så lägger du dem i stekpannan med ströbrödet och steker ett par minuter, så att ströbrödet fastnar ordentligt runt om. Äts med lite strösocker vid sidan om, löjligt gott tycker jag! 🙂
Ett tips är att steka vanliga kroppkakor (fyllda med fläsk, köttfärs, svamp eller så) i en stekpanna med massa ströbröd och smör. De blir MYCKET trevligare att se på, de blir frasigare och knaprigare och helt oemåtstånligt goda med lingonsylt till!
Ha det bra! 🙂
Åh vilka mysiga bilder! Jag ska till Öland och pojkvännen nästa helg, skördefest och allt. Ska bli så härligt!
Åh jag vart förälskade i lyktan, vart har du köpt den?
hittade den på ÖoB 🙂