Vem gillar inte Dumlekakor? Här kommer nytt recept ni måste prova.
Det räcker med en påse Dumle & en ask nobless
Till cirka 20 kakor:
200 gram rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Fyllning: 22 Dumlekolor ( jag valde dem med crunch )
22 Noblesschoklad
ev. knäckströssel
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och socker och blanda de torra ingredienserna och rör ner. Arbeta ihop till en smidig deg. Forma till ungefär 22 bollar och har du ett muffinsjärn kan du använda det, annars är lite stadigare bakformar att föredra.
Lägg ner ”bollarna” i muffinsformarna och tryck ner en Dumle i varje boll, ställ in i mitten och grädda i cirka 10- 15 minuter.
Ta ut dem och lägg över en nobless på varje kaka, vill du göra det ännu festligare kan du strössla över lite knäckströssel.
Kalaskakan som går hem hos stora som små.
Funkar dessa att frysa in? 🙂
absolut 🙂
Åh det var längesedan man åt dumlekakor! Måste testas! (:
Hej! Smälter man smöret eller har ner det som det är ?
Det ska arbetas ner i degen, det ska vara rumsvamrt.
Bakade dessa till träffen i EM. Alla tyckte dom var gods.
Mmmm dem blev goda ? Väldigt söta så jag klarade mig gott på en…just nu.
Så imorgon prövas dem med sylten i.
[…] Tänkte tipsa om en matblogg som jag följer Jennys Matblogg. Hon kombinerar gärna klassiker med nya tvistar. Vad sägs om den här dumlegrottan? […]
Jag är så himla impad av din blogg så jag var tvungen att göra ett inlägg om dig i min egen blogg.. hoppas du gillar 🙂
https://konditorn2014.wordpress.com/2015/09/17/bloggtips/
Måste genast rusa in på din blogg och läsa 🙂
Vad roligt!
Supergoda! Blev poppis hos arbetskamraterna 🙂
Vart hittar man knäckströsslet? På en vanlig matbutik?
På Ica, Coop eller Willys står det vid glassen.
jag fick ihop 15st, och då fick jag göra dem väldigt små… såg dumt ut i mina normalstora muffinsformae. hoppas dom blir goda iallafall 🙁
Jättegoda