Brysselkex är väl den mest klassiska småkakan någonsin, lätt att göra och fin i olika färger.
Det här behöver du:
200 gram smör
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 dl potatismjöl
3 1/2 dl vetemjöl
Garnering : strösocker + karamellfärg
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader
Nyp ihop mördegen och rulla till två längder. Rulla längderna i det färgade sockret,
Och lägg kallt i kylskåp i minst 30 minuter.
Skär upp och lägg på en plåt med bakplåtspapper
och grädda i cirka 10 minuter.
Riktigt färgglada och passar till vilket barnkalas som helst.
Vilken rolig idé med olika och färgstarka färger. Ser grymt goda ut! 🙂
Mina kakor bara flyter ut och blir jättefula… Vad gör jag för fel? 🙁
Kan man göra dessa dagen innan kalass och i så fall var förvarar jag de? Mvh Pernilla
Absolut, förvara dem i en burk.