Godkväll i stugorna.
Idag har jag hunnit baka fyra olika sorters kakor, samt provat fram en ny efterrätt. Tur att barnens farmor kom hit och hjälpte oss att provsmaka lite till kaffet. Eftersom de ska resa bort nästa vecka ville de komma hit och fira Melvin i förskott. Blandannat blev det chokladdoppade kakor, och jag lyckas alltid få massa choklad över efter detta moment. Och man vill ju inte kasta en god choklad, så idag jag gjorde söta chokladskedar.
Dessa är perfekt att stoppa ner i kaffet, om man vill ha något sött. Kaffe & choklad är alltid gott.
Eller kan man äta dem precis som de är.
Vad brukar ni göra med er choklad ni får över när ni bakat?
Riktigt smart ju, det ska jag testa. Jag får också alltid en massa choklad över 🙂
Men vad smart! Tack för det tipset!
Risbräck (rör ner puffat ris i chokladen å klickar ut, funkar lika bra m lite flingor eller nötter) ??
Doppa chokladskedarna i varm mjölk och njut.. perfekt höstmys:)
mums älskar choklad
Ah, vilken fiffig idé! Tack för den 🙂
Jag brukar klicka ut små klickar av den överblivna chokladen och strö lite strössel eller hackade nötter/mandel på. Små goda munsbitar till kaffet eller till ett barn som är suget på något gott.
Hej ! Vi är många som undrar vart receptet på hallon och lakrits-pannacottan tog vägen ? Det kom aldrig upp på bloggen
Det kommer innan helgen 🙂
Tipset ta jag glatt emot. Något som kommer få vara i min kaffekopp!
Jag brukar blanda i russin i den smälta chokladen och sen lägga i knäckformar. Perfekt litet lagom godis!
Men att bara ha teskedar med choklad på lät ju supersmidigt… måste testas 🙂
Vilken bra idé! Tyvärr så blir det ju mycket choklad bortslängt bara för att man inte vet vad man ska göra med det som blir över.