God morgon,
Vi landade hemma i växjö i natt ( imorse) klockan 3.00 men har hunnit sova några timmar. Ska äta frukost och samla ihop hela familjen och åka hem till mamma. Vi ska hämta Molly mormor & Lalle samt gammelmormor & gammelmorfar vill fira Thelmas födelsedag i efterskott. Så ser dagen ut, och middagen blir något vegetariskt idag. Vi försöker att ha köttfria måndagar, och här är mina tips till er som också vill haka på:
Vegetariska burgare
Nu behöver man inte grilla dem i den här tången, jag prövade eftersom den var nyinförskaffad. Det går lika bra att grilla på gallret eller med grillfolie.
Det här behöver du till 3 vegetariska burgare:
300 gram vegofärs
2 ägg
2 1/2 msk vetemjöl
1/2 dl finhackad persilja
10 stycken finhackade jalapenos
30 gram finsmulad fetaost
1 /2 tsk salt
Gör så här:
Rör ihop den tinade färsen med ägg, vetemjöl, finhackad persilja. Hacka ner jalapenos, smula ner fetaosten och vänd ner saltet. Rör om tills allt blandat sig väl och låt det vila i 30 minuter i kylskåp. Forma dem sedan till hamburgare 2 stora eller 3 lite mindre, pensla gallret med lite rapsolja innan du steker dem för att de inte ska fastna. Grilla dem några minuter på varje sida tills de är klara.
* * * * * * * * * * * * * * * *
Krämig tomatsoppa
(Skippa räkorna för veg.rätt)
Stjärnpaj
För fler vegetariska middagstips klicka här
Sedan när är kräftor vegetariskt?
Hej Alf
Det står i receptet att man ska skippa räkorna för att göra rätten vegetarisk
😀
Hej! De vegetariska rätterna ser urgoda ut! Vad hette hotellet som ni bodde på i Grekland?
Åå så goda och fina recept, dom där burgarna måste jag prova i veckan! 🙂
Vad använder du för färs?
Perfekta tips ! 🙂 Försöker äta så mycket vegetariskt som det går 🙂