Detta är en underbart god kaka som ni måste provbaka snarast. Sådär perfekt krämig & chokladig så att man nästan vill gråta en skvätt.
Det här behöver du till 12- 14 stycken
4 1/2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
200 gram smör
Fyllning : Nutella & jordnötssmör
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Tärna smöret och häll ner resten av ingredienserna, arbeta ihop för hand eller med matberedare. Forma till 12-14 bollar och lägg i muffinsformar / i muffinsjärn. Och grädda dem i cirka 11-13 minuter, eller tills de fått vacker färg.
Tryck ut en grop i mitten av dem med hjälp av ett mindre glas eller kryddburk.
Pressa ut groparna försiktigt så att mördegen inte går sönder.
Låt det svalna något innan du fyller upp dem.
1 msk jordnötssmör i varje och toppa med 1 msk nutella i varje grotta. Servera genast!
Så GOTT ! Sedan vill jag verkligen tipsa om REAN på Bubbleroom just nu. För det är minst 50 % RABATT på de redan rabatterade överdelar. Så passa på att fynda höst- & vintergarderoben.
Man kanske skulle slå till på en sån jättestor burk med Nutella 🙂 ingen hejd på hur smarriga recept (och frestande bilder) som du levererar.
Stor kram
Inredningshjälpen/Anette
Hej! Vad använder du för jordnötssmör ? 🙂
Det går bra med vilket som 🙂 Men helst ekologiskt
åh så gott! kram http://www.joseefiinb.devote.se
Hm. Kan man dubbla Nutella eller ersätta jordnötssmöret med ngt annat?
Går dom att frysa in med jordnödssmöret och nutellan i tro?
Hej!
Tack för en otroligt inspirerande blogg!
Blir jordnöts-och nutella kakorna bra om man skulle frysa de och ta fram vid ett senare tillfälle?
Kram
Hej.
Håller på att göra nutella/jordnötskakorna nu jag gör glutenfria men tänkte så här. Jag är asdålig på att baka och undrar vad mer än värmen man ska ställa knapparna på ska det vara bara under/över värme eller någon annan o ska kakorna så i mitten eller längre upp/ner? Hade varit superbra om sånt står med oxå, ellerr det bara jag som tänker dör mkt lixom? Skulle vara tacksam för svar. Älskar din blogg o alla bra bilder. Allt gott // Tindra på Gotland.
Jag har alltid vanlig ugn när jag bakar över och under värme 🙂
Kanon. Tack så mkt. Får se hur det går. Verkar som att dom kan stå inne hur länge som helst.
Fabtastiska Kakor! Är det dumt att göra dem i förväg?
Hej! Det står att man ska servera genast, betyder det att det inte är rekommenderat att göra dem i förväg (går det att frysa dem)? Jordnötsbrownien som du har gjort är otroligt god, nästan farligt god!
[…] Nutella- & jordnötsgrottor, recept finns här […]
Jag undrar om dessa går att frysa?
Jag provade en annan variant av fyllning, en msk marsmallowfluff, en skiva banan och en msk nutella. Himmelskt gott blev det!
Går det att frysa dessa och de andra fast med karamelliserad mjölk istället för jordnötssmör? Önskar snabbt svar.
går det att ersätta vetemjöl till mandelmjöl? 🙂
Hej jenny! Tack för en superbra blogg😊 funderar om man kan göra dessa i aluminiumformar istället? Samt om dom går att frysa in? Mvh amanda
Jag gjorde två varianter. En som ovan (med jordnötssmör) och en med karamelliserad mjölk, strösslade även lite flingsalt på de med karamelliserade mjölken får att få lite kontraster gentemot det söta. Båda varianterna blev toppbra! Gjorde dem i vanliga kakformar och slängde bara in dem på en plåt utan muffinsform, vilket jag ändå måste säga hade varit smidigare när man ska göra själva hålen då risken för att de går sönder förmodligen är mindre.
För alla som undrar går det ALLDELES UTMÄRKT ATT FRYSA IN, med eller utan röra i, spelar ingen roll.
För övrigt skulle jag vilja slå ett slag för att våga testa istället för att bomba hela kommentarsfältet med samma fråga flera gånger om. 🙂
Tack för receptet!