Godmorgon och välkommen Lördag,
Gillar ni som jag nybakat bröd, men kanske inte orkar att stå och vänta på jäsning. Då vill jag tipsa om dessa goda scones. Klara på nolltid.
Scones orginal
Frukostscones med fetaost
Blåbärsscones
Chokladscones
Ostmuffins
Fröscones
Ost- och baconmuffins
Eller varför inte dessa frasiga havrescones :
Det här behöver du :
3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1-2 tsk salt
Gör så här :
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel. Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg. Serveras genast
God morgon!
Låter som ni hade en toppendag i går.
Scones är ju alltid gott och dina ostscones har jag bakat några gånger. vi tycker dom är väldigt goda till frukost eller till en god soppa. Fina sopprecept kan man ju också hitta på din fina blogg. Trevlig helg! Karin
😀
trevlig helg till dig med Karin.
Kram
Gör alltid dina havrescones till helgen om vi blir sugna på scones. Jättegoda!
Ja visst är de goda! 🙂 Och känns lite nyttigare eftersom det är havre i 😀
Fick inspiration av dig och slängde ihop scones till frukosten! Ökade mängden havregryn och slängde i linfrö, pumpa- och solroskärnor. Lade smeten i muffinsplåt och strödde lite riven ost på toppen! Mums! Jag är ny läsare av din blogg och gillar vad jag ser! Tack❤️
Hej!
Älskar dina recept har lagat några av dem och det blir ju super gott
Hej. Underbara scones. Jag har en fråga, hur äter ni era scones? Delar ni dem på mitten eller äter dem hela, om ni förstår vad jag mrnsru:-D. Kram och tack för super bra blogg.
Jag delar på mitten, med massa smör, ost och marmelad. Mums
Menar ska det ju stå:-D
Kan man baka scones dagen innan man ska äta dem? Eller blir de torra? Kan ju värma dem i ugnen strax innan servering…
Tror inte de blir så goda att göra dagen innan.
De går rätt fort att grädda – så gör dem precis innan servering
Jättegoda! Älskar dess frasighet. Känns lite nyttigare åxå iom havregrynen 😉 Ha en skön helg!
Mmm. Havrescones har jag inte testat. De ser ju livsfarligt goda ut för en som älskar havre.
Tessan, dela dem och ha på lite vad du vill. Klassiskt är sylt och clotted cream men vispad grädde går bra om man inte orkar/hinner göra clotted cream eller har nära till en butik som säljer det (English Shop t.ex.). I Sverige är vi många som gillar dem med ost. 😀
Jag brukar byta ut någon dl av vetemjölet till något grävare t ex grahamsmjöl. Sedan brukar jag ta en tsk vaniljsocker och en tsk kardemumma i. Det blir ljuvligt! Testa!!!
Kan man göra smeten/degen dagen innan?