En nutellakaka med ytterst få ingredienser.
Krämig och chokladig där sött möter salt, bästa kombon.
Det här behöver du:
4 dl nutella
2 ägg
1 dl vetemjöl
Önskar du en topping så är det gott med: Pistagenötter & flingsalt
Garnering nutella
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Mät upp nutella och vispa ihop den och äggen till en slät kräm.
Och vänd ner mjölet. Häll upp i smord form eller bakpappersklädd ( gärna något mindre än 15*20 ) Strö över pistagenötter & flingsalt. Grädda den i mitten av ugnen i cirka 15-18 minuter. Ställ in i kylskåp i minst 4 timmar, ringla över lite ljummen nutella och servera.
4dl nutella är det typ en burk på 400g?
Ja 🙂
Tack! 🙂
Den där kakan verkar ju vara så enkel att trollla ihop att även jag ska klara av det. Är ingen fena på att baka och ju färre moment desto bättre.
Kram
Inredningshjälpen/Anette
Verkar supergott ! Hur många personer är detta recept beräknat till ?
Den här nutellakakan låter väldigt god och chokladigt kladdig =) Har dock inga pistagenötter hemma så får testa med jordnötter istället =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Låter super gott, undrar om det går att frysa in denna kaka?
Hej!
Om man vill göra denna kakan i en rund springform (24 cm), ungefär hur mycket behöver man öka måtten?
Några andra tips man kan garnera med istället för nötter?
Jag använder ofta rostade solroskärnor ist för nötter o mandel.
Har provat denna och fantastiskt god ? om man vill dubbla satsen , hur länge rekommenderar du att den ska vara inne i ugnen då? Tacksam för svar ?