Hej i stugorna
Idag har jag rensat ur barnens garderober, städat & åkt ett par turer till återvinningen. Innan maten blev det en sväng för att handla födelsedagspresenter till Thelma som snart fyller år. Hittade även lite kläder till barnen inför skolstarten, och kikade efter en ny väska till Nomi som ska börja ettan. Jag hittade fina pennor ( ja nu bryr sig inte Jacob så mycket om fina blyertspennor & doftsudd längre ) men de andra gillar ju att få lite fina nya skolgrejer. Kalender, pärmar & kollegieblock. Så nu är vi lite förberedda inför skolan. Och till er som kikar förbi här för att hitta en efterrätt kan ni nu sluta leta!
Varsågoda, här bjuder jag på en grymt god pannacotta!
Glöm inte följa bloggen på Facebook och instagram: @jennysmatblogg
Receptet är för 4 personer
Det här behöver du till nutellapannacottan:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 1/2 dl nutella
1 nypa salt
Vaniljpannacottan:
2 dl vispgrädde
1 1/2 blad gelatin
1 vaniljstång
1/2 dl strösocker
200 gram philadelphiaost
Så här ställer ni glasen för att få en lutande pannacotta
Gör så här:
Börja med nutellapannacottan. Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter i förväg.
Mät upp grädden och låt sjuda upp på svag värme. Ta bort från plattan och krar ur vatten ur gelatinbladen & vänd ner gelatinblad och rör om tills allt blandat sig. Sedan vänder du ner nutella med en nypa salt, rör om tills du har en fin och blank smet. Häll upp i glasen. Ställ in i kylen i minst 4 timmar innan du gör nästa lager.
Lager nummer 2 gör du likadant med. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 minuter innan.
Värm upp grädde & socker & vaniljstången ( skär dem på längden och kärna ur den ) låt både frön och stång koka med på svag värme tills de börjar sjuda, ta bort från plattan. Fiska upp vaniljstången och krama ur vattnet ur bladen och rör ut gelatinbladen i gräddblandningen. Vänd sist ner philadelphian, rör tills du har en slät smet och häll ovan på det första lagret.
Låt vila i 4 timmar i kylskåp innan det är dags att servera.
Gärna friska lite syrliga bär.
Gott gott
Mums, ser inte helt fel ut. Här håller jag på med en jordgubbstårta till svärfar imorgon ?
Vad är ersättning för gelatin blad , har gjort med vego gelen med det funkade inte 🙁
Hej!
Vilken underbar efterrätt ! Måste testas ? Är receptet för 2 el 4 pers? Tack för alla dina härliga recept?// Gunilla
Ser fantastiskt ut! Om man som jag skulle vilja bjuda på detta fast utan gelatin, vad kan jag då använda istället och hur mycket av det?!
Tack för världens bösta blogg o inspiration!
Tack gulle du 🙂
Det finns gelatinpulver ( vegetariskt alt ) men jag har inte prövat det.
det står på burken hur man ska dosera.
Hur många gelatinblad ska det vara till vaniljpannacottan? Är det samma som nutellapannacottan?
Tack för en bra blogg med många bra och goda recept!
Ja det stämmer 🙂
Tack för svar! Detta recept ska absolut testas snart!
Dom ser ju supergoda ut 😀 Det måste jag testa nån gång 🙂
mumms
Kan man göra denna klar dagen innan det ska serveras?
Det ser jätte mumsigt ut ? Jag undrar var man kan hitta ditt recept på Nutella och pistagekaka som du har lagt ut på Instagram? ? Den ser också jätte jättegod ut ? Tack för alla goda recept som du lägger ut ? /Jenny
Hej, ja jag undrar också om man kan göra klart dom dagen innan? Eller iaf första lagret?
Absolut 🙂
Tror du man kan byta ut gelatinbladen mot gelatinsocker?
Kan man göra likadant med chokladpudding och grädde?
Tack för den underbara deserten. Den blev jättegott mumms. Mina gäster var bara glada och ville ha denna recepten. ? ? ?
tar det verkligen så lång tid som 4 timmar för ett lager att stelna?
Mest för att vara på den säkra sidan så skrivr jag 4 timmar. 2 timmar kan vara lite kort….
[…] Vanilj- & nutellapannacotta […]
Smälter inte nutellan när man häller på varm pannacotta ?
[…] Receptet till efterrätten finner ni HÄR […]
[…] Vaniljpanna- & nutellapannacotta, klicka här […]
[…] efterrätt lånade jag från Jennys matblogg även om jag inte tog lika mycket i varje […]
Hej
Det ser gott ut. Är det Ikeas glas? Är det 30 el 45 cl?
Det är de små glasen 🙂
Går det lika bra med laktosfri grädde? För smak och konsistens?