Jag har tidsinställt ett inlägg till er, för vi är iväg på Ölandsdjurpark nu. Jag och barnen, lillasyster Johanna och Lillasyster Daries med hennes familj. Hoppas ni ska grilla ikväll, för då tycker jag att ni ska prova dem här. Jag har sett dessa lökfyllda köttfärsbiffar på Facebook lite här & där, och ville såklart prova nu i dessa grilltider. Och det var mycket gott, och roligt att tillaga.
Jag ändrade om receptet och så här lagade vi dem.
Du behöver till 6 -7 biffar
cirka 500 gram nötfärs
1 tsk finhackad chili
2 msk oxfond
30 gram finsmulad fetaost
salt & peppar
2 gula stora lökar
6-7 remsor bacon
Gör så här:
Blanda ihop färsen med finhackad chili, fond & smulad fetaost, salt & peppar. Skala löken och dela på mitten. Forma en rund biff och klä lökringarna runt om.
Linda in varje lökbulle med en remsa med bacon och fäst med en tandpetare.
Sedan är det bara att grilla, och till detta är det gott med paprikaspett & även grillad färskpotatis.
Har du några roliga och annorlunda grillrecept ?
Tipsa mig gärna, det är alltid roligt att prova nya rätter.
Måste också prova! Såg på grillmästarna igår där dem använde sig om rotisseri gick in på ner om net och hittade kunde användas till alla sorters större köttbitar och hela kycklingar. Har du provat det tänkte om det vart värt att köpa.
Hmm, fattar inte riktigt hur jag ska göra med ”lökbollarna”? Delar du löken på längden eller bredden? Gröper du ur den? Ser jättegott ut!
Tack på förhand!
Kram
Jag skalade löken och skar sen ett snitt genom och liksom skalade av den första ringen, men du kan ju även dela den i två och skaka av två bitar som du sedan pusslar ihop igen, de hålls fast av baconet sen!
Hej,
går det inte att skriva ut dina recept från hemsidan?
Fantastiskt god mat och efterrätter du gör!
Tummen upp för roliga och lite annorlunda recept och förlag, det där hade jag aldrig kunnat komma på själv.
Tack för en trevlig blogg!
Inredningshjälpen/Anette
Vilket roligt tips!
Måste testas vid tillfälle 🙂
Tack för en jätteinspirerande blogg! Supergoda och enkla recept som går hem hos kidsen ??. Om du har något bra recept med grillad lax/ fisk skulle jag uppskatta det.
Bästa hälsningar från Finland
Hej
Så härliga recept du lägger ut, hur lång tid tar dessa bullar ungefär?
Nu står även den blivande flädersaften efter ditt recept i kylen
Med vänlig hälsning, Hanna
Inte längre tid än att grilla hemmagjorda hamburagre, Vänd lite oftare bara 🙂
Hej!
Jag undrar hur man grillar färskpotatisen, är den rå när den läggs på spetten?
Hälsningar
Camilla
Jag skrubbar den och penslar den med olivolja och flingsalt. Blir magiskt gott.
Mums, ser jättegott ut. Hade jag aldrig kommit på själv! 🙂