Farmors västerbottenpaj

Barnens farmor hade lagat en så god västerbottenpaj i midsomras, en västerbottenpaj med baconbitar i och tomater. Väldigt fin kombo, så det tycker jag ni ska testa.
IMG_1044

Det här behöver du :
125 gram smör
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning:
120 gram bacontärningar (stekta)
4 dl riven västerbottenost
1 finstrimlad tomat

Äggstanning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
salt & peppar

Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Nyp ihop pajdegen och tryck ut i en form cirka 25 cm. Nagga med en gaffel & förgrädda i 10 minuter. Öka temperaturen till 225 grader när du tar ut pajen. Fyll den med den redan frästa bacontärningarna och den rivna osten, vispa ihop äggstanning & häll över pajen. Finstrimla tomaten och fördela ut.
Grädda i cirka 20-25 minuter eller tills den fått en fin färg.

1
Prenumerera
Notis om

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
9 år sedan

Åh så gott det ser ut, antar att det funkar att byta ut bacon till skina eller kanske tom vegetariskt alt?

Tack för fin matinspiration!

Inredningshjälpen/Anette

Petra
9 år sedan

oj, vilket kanontips. Supersnabb o enkel lunch eller lättar middag med en god sallad till ju..

Caroline
9 år sedan

Hej!
Hur gör man när man finstrimlar tomaten? Menar du skivad? Eller i rivjärnet?

9 år sedan

Västerbottenspaj är ju så gott, tack för detta recept. Ska absolut testas 🙂
Lycka till med din nya fina sida!
Kram

8 år sedan

[…] Västerbottenpaj eller krämig lökpaj […]

Nästa inlägg

Farmors sillåda

5
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x