Godkväll,
Nu kommer Marskladdkakan som jag har lovat, detta är en kladdkaka för alla chokladälskare, det är som att dö en smula och hamna i chokladhimlen.
Varsågoda
Det här behöver du för att baka kladdkaka 20- 22 cm :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
170 gram smält smör
1/2 burk med karamelliserad mjölk
3 Mars / delade i bitar
Topping:
400 gram mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
Mars till dekorering – jag hade 4 marsbitar
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen / karamelliserade mjölken i smeten , dela marsen i mindre bitar och tryck ner och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 25-30 minuter. Den ska fortfarande vara lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, och bred ut över kladdkakan. Skär Marsgodiset i fina snitt och dekorera kladdkakan med, så att de fastnar i chokladroppingen.
Denna ska bakas senast i helgen, MUMS!!!
Det såg gott ut… Lycka till med nya bloggen!
GOTTI!! : )
My god, sitter här och dreglar, haha!
Kakan ser väldigt god ut! Funderar på att göra den idag 🙂 kan man göra kakan utan topping? Det borde man kunna.
Visst kan du det 🙂
Tack för att du svarade! 🙂 Ska börja baka nu.
Förresten, fin blogg! 🙂
Ha en fin dag!
Synd att texten har blivit ljus igen, men bloggen är lika bra ändå. Kan tycka att texten är lite för bred, lättare att läsa smalare text. Trevlig midsommar!
En dum fråga kanske. Du skriver att man ska ta i kladdkakesmeten och sen kolakrämen. Hur gör man kolakrämen??? ??
Kolakrämen är den karamelliserade mjölken 🙂
Ska den karamelliserade mjölken kokas något innan så att den får en tjockare konsistens eller ska den hällas på direkt som den är? Har för mig att den är rinnig som ”vanlig”mjölk. Eller är det någon skillnad på karamelliserad mjölk och kondenserad mjölk? Tack för svar!
Super bra blogg!
Karamelliserad mjölk är kokt kondenserad mjölk. Färdig kolasås att använda alltså.
Hej
Kan man köpa karamelliserad mjölk eller görs sen själv? Är det den som är kolakräm?
Köp färdig ( dv.s karamelliserad) , så slipper du koka den 🙂 Då är den klar att användas.
Hej! Superbra blogg!! Jag undrar om man kan göra denna kladdkaka kvällen innan och ha den i kylskåpet under natten?:)
Absolut 🙂
Hittade krämen och nu står kakan i kylen och vi ska faktiskt provsmaka nu ikväll… Ser superfin ut….kolla sjc_barbyhills på insta ? Trevlig kväll!
En dum fråga =)
Det står att man ska ha 3 mars i kakan.
Är det ”enkelmars” eller ”dubbelmars”?
[…] för att fira in semestern. Jag föll för den så fort jag fick se den och receptet hittade jag här. Det är verkligen den perfekta kladdisen för chokladälskare som jag. Min blev väldigt kladdig […]
Nu står kakan i ugnen. Tack för en fantastisk blogg. Låter mycke och mastigt med 400g choklad på toppen. Räcker inte hälften du som testat?
Denna blir mastig, men ju mer ju bättre .)
Visst går det bra med hälften också – om man önskar det.
Tack för snabbt svar. Du skriver varmluft när d ska vara d väl? Min kaka tog mycke längre tid. Men är ju olika ugnar givetvis.
Det gör jag. Men kladdkakan ska vila i kylskåp i 4 timmar innan servering, gräddar man den för länge är risken att den blir torr.:-)
[…] här behöver du: 1 bit kladdkaka jordgubbar lättvispad […]
Testar denna ikväll! Affären hade dock inte Mars, tog Japp istället.
Hej!
Skulle baka kakan idag men fick aldrig den att bli fast, inte ens i kanterna. Lät den stå inne först i 31 minuter, sedan 7 minuter och sedan ytterligare 7 minuter och fortfarande lika lös..
Har haft den inne i kylen i några timmar nu men bara en liten förbättring, tror du att om den står över natten i kylen att den kan bli bra då?
Hej, fin blogg, jag läste receptet och vill verkligen testa baka den men en liten fråga, jag läste det stod ”När kladdkakan svalnat så gör du toppingen, sjud upp grädden och bryt ner chokladen. Och rör tills chokladen är blank, ”
Chokladen ska vara blank, menar du att den ska vara smält för om man bryter den i bitar smälter den väl inte ?
har inte testat baka den så vet inte, men ville bara fråga innan!
tack
Den ska smälta och bli blank när du rör den under tiden ( då blir det en snyggar topping )
Hej! Tänkte testa denna imorgon. En fråga… Kan man köra dubbla receptet (I en form)?
Om det går, hur länge tror du ungefär den ska vara inne i ugnen?
Det går säkert om man sänker temperaturen och har inne längre tid. Men har aldrig provat själv 🙂
När man tar ut kakan ur ugnen, ska den då vara så lös att den ”dallrar” när man rör den minsta lilla? Tacksam för snabbt svar 🙂
Den ska dallra i mitten och halva kakan. men vara fastare i kanterna 🙂
Hej!
Tänkte baka denna o nutella-kladdkakan ikväll! Funkar det att de står över natten eller blir de torra då…? Tacksam för snabbt svar☺️ Kram Anna
Funkar fint att de står över natten 🙂
Skall testas! Skall göra t å inför fest i helgen! Funderar på att toppa den ena med jordnötter och den andra med kinapuffar! Kan väl liksom inte bli fel 🙂
[…] Mars kladdkaka extra kladdig – recept hittad på jennys matblogg […]