Hej och Hå,
Vi har verkligen haft en toppenweekend vi i Tyskland, åkt massor av karuseller och bara strövat runt i de fina parkerna. God mat, glada barn och vackert väder, kan inte begära mycket mer. Nu ska jag sätta på mig mascaran och pysa iväg till frisören, äntligen ska jag få lite färg och lite nytt här, inte en dag för tidigt. Får återkomma sen med resultatet.
Till en form 20*30 cm behöver du :
10 medelstora potatisar
smör
600 gram nötfärs
1 1/2 påse med tacokryddor + 2 dl vatten
5 dl grädde
mozzarella
salt & peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader, och skala potatisen och skiva tunt för hand eller i maskin. Stek färsen klart och häll på vatten & krydda den med tacokryddan, låt sjuda i några minuter. Varva sedan potatis ( börja med potatis ) med köttfärs i en ugnsfastform och avsluta med ett lager potatis. Salta och peppra i grädden innan du häller detta över gratängen.
Ställ in i ugnen i cirka 1 timme, eller tills potatisen är krämigt mjuk. Jag tog ut min gratäng några minuter innan och fördelade över mozzarellan och ställde in i ugnen för att den bara precis skulle smälta samman med resten av moussakan.
Jag älskar din blogg, läsa alla goda recept mm! Väldigt kul! 🙂 Alla rätter jag lagar hemma äts glupskt upp av mina barn, 4 år och 14 månader gamla.
Ja resterande av familjen också såklart!
Du har en så himla fin blogg med massor av goda recept och tips. Den här gratängen låter supergod och passar både vuxna och barn.
http://Www.diningandcooking.blogg.se
Härligt med lite minisemester, det behöver man ibland. Skall planera in en mini semester för mig och lillkillen i juli, får inte vara hemma, pappa skall ha massa kompisar på besök ; ). Ha en fin dag, kram kram
Följer din blogg slaviskt! SÅ mycket inspirerande recept:) Kram
Hej Jenny! Jag undrar hur man kan komma i kontakt med dig för ett eventuellt samarbete? Maila mig gärna på kontakt@dekorshoppen.se Mvh Jenny
Provade detta recept i dag och blev lite besviken då den inte allas blev så där krämig som på bilden . På tok för mycket grädde som bara blev som en sås man måste nog koka upp grädde. Innan och till Sätra lite mazenia för att få den lite tjockare . Tyvärr inget recept jag gör om
Vad hade du för potatis ? Det var nog den som spökade till det 🙂
Det här ska jag nog testa nästa vecka! Älskar dina recept!
Menar du vispgrädde eller matlagningsgrädde i det här receptet?
Tack för en grymt bra blogg! 😀
Vispgrädde, men det går säkert bra med matlagningsgrädde också. 🙂
Hej Jenny!
Gud vad jag älskar din blogg 🙂
Älskar allt du gör och det gör hela min familj också. 🙂
Går det här att frysa in förresten? Glömde fråga det i min andra kommentar. 🙂
Om man är lite lat funkar det även bra att varva tacoköttfärs med färdig potatisgratäng
Absolut 🙂
Vad för sorts potatis skall man ha för att behålla krämigheten som på din bild :)?
Jag använder mjölig potatis till gratänger 🙂
Hej!
Gratängen verkar supergod och enkel 🙂
Kan man koka potatisen innan så att det sen går fortare i ugnen tro?
Hur skulle du gjort i sådana fall?
Kan verkligen rekommendera denna rätten! Jag tar lite mindre potatis och tillsätter sötpotatis, palsternacka och lite morot i tunna skivor. Blir mumma!
Vilka fantastiskt inspirerande bilder på mat i din blogg!
Ska prova detta recept ikväll, intressant att se vad barnen 1,5 & 2,5 och sambo tycker om det!
Till hur många räcker receptet (på ett ungefär)?
Åh detta lät supergott! Ska testas i helgen 🤗
Har varit inne o kikat på några recept tidigare, alltid varit nöjda.
Ett extra plus hade varit om det fanns ett mer utskriftsvänligt alternativ på receptet 🤞