Den andra glassen vi prövade nu i början av veckan var daimglass, och jag gillar verkligen denna snabbvariant av glass. Få ingredienser och den blir krämig, len och gräddig. Sen kan du blanda i det du gillar bäst eller har hemma, choklad, färska bär eller kolasås.
Det här behöver du:
5 dl vispgrädde
1 burk med sötad kondenserad mjölk ( ska inte kokas)
3 dubbeldaim
1 burk med karamelliserad mjölk
Chokladströssel
Gör så här:
Vispa grädden luftig tills den bildar toppar, vänd ihop med den kondenserade mjölken.
Hacka daimen och vänd ner i skålen, vänd om med en slev tills allt har blandat sig.
Öppna burken med den karamelliserade mjölken, och rör ut med 2 msk grädde. ( För att den lättar att jobba med när den inte är så tjock) . Varva sedan glasssmeten med kolakrämen i en form.
Toppa till sist med strössel och kolakräm. Och plasta den innan du ställer in den i frysen.
Den ska stå kallt i minst 4 timmar innan servering.
Ta fram en stund innan servering, ät & njut!
Mmmmums! Denna ska jag testa i helgen 🙂
Vilken fin form vad har du köpt den!
Lagerhaus 🙂
Vad är det för kolakräm du använt?
Karamelliserade mjölk 🙂
Mums vad gott med daimglass, min absoluta favoritglass =)
http://www.diningandcooking.blogg.se
Kan man använda glassmaskin?
Blir den inte väldigt, väldigt söt?
Vad är skillnaden mellan kondenserad mjölk och karamelliserad mjölk?
Den karamelliserade är färdig kokad kondenserad mjölk ( sötad)
Hej!
Dina glassrecept ser så hiiiimla smarriga ut och jag blir så sugen att prova på alla recept nu i sommar. Tyvärr blir jag lika ledsen varje gång när jag ser att det måste vara kondenserad mjölk i och jag är laktosintolerant och kan inte äta det. Vad är ditt bästa recept på helt vanlig glass där det inte ingår och som jag sen kan blanda med vad jag vill?
Har du testat pillrerna på apoteket som är för oss laktosintoleranta? Beroende på hur känslig man är och hur mycket mjölk du ska inta så doserar du pillren där efter i samband med att du ska äta laktosprodukten. Fungerar bra för mig som inte är extremt känslig 🙂
Hej!
Jag undrar som föregående, blir den inte väldigt söt?
Med kolakrämen smakar det kola också…. Men gillar man inte kolasås kan man tycker det… D 🙂
Jag har provat receptet nu! Jätte god glass. Undrar däremot vad den kondenserade mjölken fyller för syfte? Är det till för smak eller konsistens?
Fantastiskt god, jag stoppade i två tsk vaniljsocker i grädden dock då jag tyckte att Kond Mjölken inte gav så mkt smak.
kommer göras många gånger här hemma!
Funkar denna att göra som en glasstårta måntro? 😉
Hur mkt grädde är de som ska vispas först?
Ska det vara osötad eller sötad karamelliserad mjölk? 🙂
Sötad kondenserad mjölk = blir karamelliserad mjölk
Till hur många personer kan man beräkna att en sats räcker till?
Åh ser ju helt gudomligt gott ut .. ungefär hur många räcker detta till skulle du säga ?
Vad har jag gjort för fel? Den skar sig så nu blev det ingen glass.
Jag hade 5 dl vispgrädde vispad toppig, 1 burk kondenserad mjölk. i det vände jag ner mjölken (något ljummen) och sedan hade jag i lite kanel, vaniljpulver och apelsinskalcest. Sen skar det sig något fruktansvärt! Vad är felet? ?
Har faktiskt aldrig varit med om det… Kan det bero på att den var ljummen?
Jag har ingen aning…
Men alltså på riktigt – hur kan den här glassen va så sjukt god som den är!! Tack för detta fantastiska recept!! 🙂
Goda glass recept