Tips på mellanmål har efterfrågats på bloggen. Och att göra egen hemlagat rismellis blir både billigare, godare & nyttigare. Lillasyster Daries som är mammaledig och hemma med Milia om dagarna provar en hel del storkok, sist lagade hon detta och bjöd på. Och denna gick hem & fick högsta betyg från Melvin & Nomi också.
Perfekt sommar- & strandmellis.
Koka gärna en ordentlig bytta, så har ni smidigt mellis i flera dagar. Eller kan ni såklart halvera receptet 🙂
Det här behöver du till 15 portioner :
4 dl grötris
8 dl vatten
2 liter mjölk
4 dl vispgrädde
1 dl florsocker
3 msk vaniljsocker
Gör så här:
Koka riset med vattnet i en gryta med lock i cirka 10 minuter, eller enligt anvisningar på grötpaketet. Tillsätt mjölken och låt stå och svälla i 40-50 minuter på svag värme, rör om då & då. Ställ kastrullen kallt i ett vatten bad innan du ställer gröten kallt i kylskåp.
Vispa grädden fluffig & fast, och vänd ner florscoker & vaniljsocker. Rör sedan ner gräddblaningen i den kalla gröten och vips har du gjort en god risifrutti.
Servera med frukt, färska bär eller bara lite sylt.
Bra tips! Tack! : )
Kallas också Ris à la Malta
Brukar blanda med turkisk yoghurt om man gillare den lite syrligare smaken!
Brukade också göra hemmagjord risifrutti eller mannafrutti till mellanmål till mig själv förut, mycket billigare (och godare) än att köpa färdiga förpackningar.
http://www.diningandcooking.blogg.se
Ja har en burk med kondenserad mjölk med choklad smak hemma som jag inte vet vad jag ska göra med.
Har du några goda recept man kan använda den till? Kram
Tips!
Kall risgrynsgröt med saftsoppa.
Enkelt och gott
Vilket ovanligt, men fint, namn din syster har. Är det ett namn som finns i släkten eller har era föräldrar ”kommit på” det själva? Önskar er en skön helg! MT
Det är ett släktnamn 🙂 Vår gammelmormor hette Daries
Älskar verkligen din blogg så månda bra tips och recept som man kan lätt göra glutenfri.
https://glutenfreeldn.wordpress.com/
Jag jobbar på en förskola, kokerskan där gör mannafrutti men istället för grädde så häller hon mjölk i den kalla mannagrynsgröten tillsammans med lite florsocker och vaniljsocker och kör med elvispen så det blir fluffigt! Jättegott
På förskolan jag arbetar har vi turkisk yoghurt och agavesirap istället nyttigt för barnen som inte ska ha så mycket socker. Till det har vi hallon eller jordgubbs sås också med agavesirap
Agavesirap som är 90% fruktos och 68g sockerärter Per 100g. Det är ju värre innehåll än den utskällda high fructose syrup.
Det hoppas jag verkligen inte att mina barn får.