Hejsan hallå,
Då vart det ny vecka igen, så välkommen härliga måndag. Jag startar igång dagen med ett möte på förmiddagen och sedan ett lunchmöte bokat inne i stan. För att sedan fortsätta med utvecklingssamtal, och strax därefter fixa pass till Melvin då hans gamla har gått ut. Smidigt iallafall att man kan boka tid hemifrån för passen, så slipper det bli så långa köer.
Till er som inte heller har så mycket tid i köket idag har jag provat fram en urgod Curry stroganoff. Fick mycket bra betyg här hemma vid middagsbordet.
Du behöver till 6 personer :
1/2 falukorvsring
1/2 finhackad lök
smör
1 msk med curry ( vanlig gul i burk)
1/2 msk med tomatpure
2 1/2 dl creme fracihe
2 1/2 dl grädde
salt & peppar
ev. cayennepeppar
Serveras med ris & en god sallad
Gör så här:
Skär korven i lagom stora bitar, finhacka löken. Hetta upp en stekpanna med en rejäl klick smör. Fräs korven & löken under omrörning. Pudra över curry och rör ner tomatpuren. Fräs runt allt under omrörning, sedan häller du i grädde & creme fracihe och låt det sjuda ihop. Smaka av med salt & peppar och önskar man mer hetta är det gott att dofta över lite cayennepeppar.
curry ( vanlig gul i burk)
vadå gul burk, skriv gärna namnet på burken istället
Det finns olika sorters curry. Därför skrev jag att det är den vanliga gula curryn bland kryddorna. Välj vilket märke du själv vill.
Spelar väl ingen roll vilken sorts burk eller curry. Ta den du gillar/har hemma! och vill du veta exakt vilken curry så kan du väl fråga lite snällare än så?
Vanlig gul (curry) i burk antar jag att det menas eftersom hon skrev precis så :)…inte en gul burk.
Ett tips bara, jag brukar göra en liknande ”currykorv” som jag kallar det men även lägga i äppelbitar på slutet av tillagningen, det blir en god syrlig smak då. Jag har inte i tomatpuré.
Är det gott med cayenne med tro…? : )
Hej
Tack för en mycket trevlig blogg:)
Jag brukar göra denna variant med men brukar lägga i paprika och majs i slutet:) mums:)
Bra recept 🙂 Det blev omtyckt både av mig, 1-åringen och 6-åringen 🙂
lite ”roligare” än vanlig korvstroganoff.
Har blivit helt beroende av din blogg, den ger mig inspiration och variation i vardagen 🙂 Tack!
Supergott :)!
När du skriver ”grädde” menar du då matlagningsgrädde?
Vispgrädde 🙂
När du skriver grädde, menar du då vanlig vispgrädde eller matlagningsgrädde?
Tror du att man kan använda bara crème fraiche? Det öser ner och har ingen grädde hemma!
Ja, blanda ut med lite vatten till önskad konsistens 🙂
Hejsan
En fundering
Har ett barn som inte tål tomta( röda saker) går det att ha i något annat än tomatpuré eller går de lika bra att hoppa över det?
Det går bra att hoppa över. 🙂